Sandro Frankol član je Hrvačkog kluba Vindija Foto: Krešimir Đurić

Sandro Frankol: Puno rada, svakodnevni treninzi i dosta odricanja

| 15.3.2021. u 18:58h | Objavljeno u Sport

Hrvač Vindije Sandro Frankol opet je postao prvak Hrvatske u kategoriji i to u kategoriji do 55 kilograma, na državnom prvenstvu koje je nedavno održano u Zagrebu. Na tom natjecanju uručena mu je i lenta Slavko Koletić kao najboljem hrvaču Premijer lige za 2019. godinu.

Frankolu je ovo već četvrti naslov prvaka Hrvatske zaredom grčko rimski stilom, dok desetak titula ima s prvenstava slobodnim stilom. Ove godine teže su mu bile pripreme za samo natjecanje, nego borbe koje je odradio.
- Iako mogu osvojiti naslov i u kategoriji do 60 kilograma podredio sam se momčadi, a sve s ciljem da bi klub ostvario što je moguće bolji ekipni plasman. Kategoriju do 60 kilograma prepustio sam svom prijatelju Mihaelu Bešeniću, koji je kasnije bio srebrni, dok sam ja bio zlatni, što je klubu donijelo dosta bodova. Naravno,nije mi bilo jednostavno skidati šest kilograma, dosta sam se namučio, ali uspio sam. Natjecanje nije bilo previše zahtjevno, s tri pobjede superiorno sam došao do titule - rekao je Frankol.

Vindija je u ekipnom dijelu zauzela drugo mjesto, sa samo dva boda manje od Sesveta.
- Žao mi je što nismo bili prvi, ali imamo mlade hrvače pred kojima su tek najbolji dani za hrvanje. Da smo u momčadi imali braću Šokman, koji bi sigurno uzeli medalje, Vindija bi bila daleko najuspješnija momčad državnog prvenstva - ističe Frankol.

Opširnije čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti.......