Sandra Perković obranila olimpijsko zlato iz Londona i donijela treće zlato u Riju Foto: facebook HOO

Sandra Perković obranila olimpijsko zlato iz Londona i donijela treće zlato u Riju

| 16.8.2016. u 17:16h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković danas je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru obranila olimpijsko zlato iz Londona (69,11) od prije četiri godine.

Perković je pobijedila s daljinom od 69 metara i 21 centimetar, a tu je daljinu ostvarila u trećem, posljednjem hicu prvog dijela finalnog natjecanja i u jedinom ispravnom bacanju od šest pokušaja koje je imala.

Naime, četiri su joj pokušaja završila u mreži, a kod jednog je napravila prijestup. Perković je današnjim zlatnim odličjem osvojila 27 olimpijsku medalju za Hrvatsku, pri čemu je to deveta zlatna medalja, a treće najsjajnije hrvatsko odličje na ovim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

- Danas je bio jako naporan dan, ispričavam se svima onima koji su gledali horor u finalu. Radila sam jako dobro a, jučerašnje su kvalifikacije ostavile psihološkog traga i nisam si htjela napraviti slično u finalu, ali došla su prva dva bacanja s x, ali stisnula sam zube i jedan je hitac bio dovoljan za zlato. Kada četiri godine raditi i sanjate nešto onda stisntte zube i sjetite se što je sve prošli i nije bilo izgleda da treći pokušaj ode u mrežu. U njemu je bio sav moj bijes. Mama volim te nadam se da si ponosna na mene - rekla je Perković za HRT.