Šafarić: Znamo gdje imamo svoje šanse protiv Gorice i pokušat ćemo im napraviti puno problema Foto: Dražen Novosel

Šafarić: Znamo gdje imamo svoje šanse protiv Gorice i pokušat ćemo im napraviti puno problema

| 13.12.2023. u 11:55h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždin ovu će kalendarsku godinu završiti u petak, 15. prosinca, gostovanjem u Velikoj Gorici, gdje će u sklopu 19. kola SuperSport HNL odigrati susret s Goricom. Upravo je Gorica momčad protiv koje je Varaždin ostvario posljednju pobjedu u ovom prvenstvu, a bilo je to 30. rujna, u sklopu 10. kola, kada je varaždinski sastav na svom stadionu s 1:0 svladao Goricu.

Varaždin je bio blizu pobjede nad Osijekom u prošlom kolu, ali je primio gol u 90.+2 minuti. čime su ostali bez dva boda.

- Imali smo puno prilika da riješimo utakmicu protiv Osijeka i odemo na dva gola razlike, ali nismo uspjeli u tome i Osijek nas je kaznio iz njima prepoznatljive igre, iz dugih lopti, rekao bih na mišiće, u čemu se oni dobro snalaze. To je način i stil igre na koji moraš odgovoriti, gdje je jako teško braniti kada oni ne biraju sredstva ni poziciju odakle će ubaciti loptu u naš šesnaesterac. Znali smo što nas čeka, na žalost nismo se uspjeli obraniti,ali meni osobno je nakon utakmice jedno veliko zadovoljstvo jer ekipa je odigrala odličnu utakmicu, smanjila šanse Osijeku na minimum, a znamo da Osijek ima jako dobre igrače, tako da moram biti veoma zadovoljan i pohvaliti svoje igrače - rekao je uvodno na današnjem susretu s novinarima u klubu privremeni trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Gorica je na četvrtom mjestu tablice s 27 bodova i nema sumnje da je najugodnije iznenađenje ove sezone.

- Ne bih rekao da su iznenađenje. Prošle su godine imali pad i ako uzmemo drugi dio lanjske sezone i sada prvi dio ove sezone Gorica praktički cijelu godinu igra na visokom nivou. Imaju stabilnost, glavu i rep, odrađuju 90 minuta na visokom nivou. Njihov trener radi odlične stvari, igrači ga dobro slijede, tako da nas čeka zahtjevna utakmica - rekao je Šafarić.

Niti u posljednjem susretu ove godine neće moći računati na kompletan kadar.

- Imamo određenih problema, sitnih ozljeda, što je normalno u ovom dijelu prvenstva, zadnje je kolo, tereni su teži. Odlučivat će malo i širina kadra, ali što je tu je, nema kukanja. Sigurno je da neće biti Domjanića, a ostali igrači su rekao bi na pola. Imamo još dva treninga do utakmice i vidjet ćemo tko će zaigrati u petak, Praktički do pred odlaska u Veliku Goricu ne možemo sa sigurnošću reći tko će biti u konkurenciji za sastav. Cijelo vrijeme pričamo da će svi dobiti šansu i kada se ta šansa dobije igrač mora biti spreman. Svi koji će dobiti šansu nadam se da će je iskoristiti - naglasio je Šafarić.

Posljednju utakmicu Gorica je odigrala na svom terenu protiv Istre 1961, a susret je završio bez golova, pri čemu je domaći sastav od 3. minute bio s igračem manje.

- Sama činjenica da su skoro cijelu utakmicu odigrali s igračem manje i nisu primili gol, čak su i zaprijetili nekoliko puta,govori u prilog tome koliko je to ozbiljna ekipa, u kojoj svi znaju što rade. Maksimalno ih respektiramo, znamo gdje imamo svoje šanse, radit ćemo na tome i pokušat ćemo im napraviti puno problema - zaključio je Šafarić.

Igrač sredine terena varaždinske momčadi Dimitar Mitrovski posljednje utakmice odigrao je na visokom nivou i bio je među boljim igračima na susretu.

- Uvijek se može i radim da bude još bolje. Ja uvijek dajem maksimum i na utakmicama i na treninzima, a vjerujem da će biti još bolje - rekao je Mitrovski, te nastavio:

- Gorica ima kvalitetnu momčad, ali mi gledamo sebe i svoju igru i ići ćemo, kao i uvijek, na pobjedu i tri boda - zaključio je Mitrovski.