Šafarić: Želimo nastaviti domaći niz dobrih rezultata, ostaviti dobar dojam i pokušati osvojiti bodove protiv Dinama Foto: Dražen Novosel

Šafarić: Želimo nastaviti domaći niz dobrih rezultata, ostaviti dobar dojam i pokušati osvojiti bodove protiv Dinama

Varaždinske vijesti | 4.10.2024. u 10:19h | Objavljeno u Sport

- Čestitam Dinamu na odličnoj utakmici u srijedu u Ligi prvaka, stvarno su odigrali vrhunski cijela momčad i šteta što ih nije nagradilo za odličnu igru s tri boda, ali to je Liga prvaka, u kojoj se ne opraštaju nikakve greške. Još jedno novo iskustvo za njih. Nama su pokazali, po ne znam koji put, da su najkvalitetnija momčad u ligi, da su prvaci dugi niz godina i da nas u nedjelju očekuje zahtjevna, ozbiljna utakmica. Vidjet ćemo hoće li biti rotacija, ali imaju veliku širinu i veliki broj kvalitetnih igrača i morat ćemo se jako dobro pripremiti za taj susret. trebat će nam puno energije, trke i odgovornosti i u fazi napada i u fazi obrane. Morat ćemo biti kvalitetni od prve do posljednje minute, ako želimo napraviti kvalitetan rezultat - rekao je na današnjem, redovitom susretu s novinarima u klubu, a uoči nedjeljnog nadmetanja s Dinamom u sklopu 9. kola SuperSport HNL-a, sportski direktor i trener Varaždina Nikola Šafarić.

Ima određenih, sitnih problema s ozljedama kod pojedinih igrača, no dosta je još vremena do nedjeljnog susreta koji će na Gradskom stadionu početi u 16 sati i tek će se pred samu utakmicu vidjeti tko možda neće moći zaigrati protiv Dinama.

- Očekujem goropadni Dinamo, jer, kao što je i njihov trener najavio, kod njih nema razlike je li u pitanju utakmica Kupa, prvenstva ili Lige prvaka, oni na svakom susretu idu na tri boda i tako će se vjerojatno postaviti i kod nas, ali mi isto tako želimo nastaviti domaći niz dobrih rezultata, ostaviti dobar dojam i pokušati osvojiti bodove protiv njih - rekao je Šafarić.

Dinamo je u srijedu odigrao susret Lige prvaka, koliko eventualni umor kod njihovih igrača može biti prednost za varaždinski sastav?

- Naravno da su se u srijedu dosta potrošili po teškom i zahtjevnom terenu. Sigurno je da će težak i zahtjevan teren biti i u nedjelju, ali oni su u tom, europskom ritmu gdje su više naviknuti na utakmice u ritmu srijeda- subota, Njima to nije nešto novo i ne trebamo se puno zamarati time hoće li i kada pasti u igri. Imat će sigurno oni period igre gdje će biti kvalitetniji i dominantniji, imat ćemo i mi situacije i svoj period igre gdje ćemo stvarati šanse i možda nametnuti kroz posjed, samo je pitanje koliko će tko iskoristiti svoje periode u utakmici - odgovorio je Šafarić.

Luka Mamić (22), vezni igrač i polušpica varaždinske momčadi, strijelac pogotka na susretu s Osijekom na Opus Areni, ističe da će nedjeljni susret biti veliki izazov za Varaždin.

- Dinamo na svakoj poziciji ima nekoliko dobrih igrača, koji u svakom trenutku može riješiti utakmicu u svoju korist i s kojim god će sastavom istrčati u nedjelju nama će to biti veliki izazov, ali i velika prilika da odigramo dobru utakmicu i da pokažemo da možemo igrati sa svima, kao što smo već pokazali od prvog kola u ovom prvenstvu. Drago mi je zbog prvijenca na Opus Areni, ali ne mogu biti sretan zbog rezultata. Šteta, jer zaista smo bili stabilni i čvrsti u obrani više od 90 posto utakmice. Nadam se da ćemo u nedjelju nastaviti s dobrom, čvrstom obranom, a naprijed ćemo stvoriti šanse kao što smo i u prethodnim susretima. Idemo odigrati 90 minuta i vidjeti gdje će nas to odvesti - rekao je Mamić.

Za nedjeljni ogled s aktualnim prvakom neće biti potrebna dodatna motivacija.

- Igraju Ligu prvaka, dominantni su u našoj ligi, ne treba velika motivacija. Nadam se da će nas u nedjelju i meteorološke prilike poslužiti i da ćemo pred našim navijačima odigrati dobru utakmicu i izuči pozitivan rezultat - zaključio je Mamić.