Šafarić: Uspješno smo odradili prijelazni rok, osvježili smo momčad Foto: Dražen Novosel

Šafarić: Uspješno smo odradili prijelazni rok, osvježili smo momčad

| 17.2.2023. u 11:01h | Objavljeno u Sport

- Uspješno smo odradili zimski prijelazni rok. Momčad smo osvježili, svi igrači koje smo doveli su odlične kvalitete. Procijenili smo da ovih pet igrača po načinu i stilu igre odgovaraju našoj momčadi, a sada je na njima da se nametnu, da natjeraju trenera da se izbore za svoju, što je moguće veću minutažu i ja mislim da nas očekuje uzbudljivo proljeće. Zadovoljni smo odrađenim u prijelaznom roku, za sve igrače smo riješili potrebnu dokumentaciju i imaju pravo nastupa u nedjelju protiv Dinama - rekao je uvodno na današnjem susretu s  novinarima, na redovitoj press konferenciji, sportski direktor NK Varaždina Nikola Šafarić, predstavljajući petoricu novih igrača koja su u ovom, zimskom prijelaznom roku, pristupili varaždinskom klubu.

Novi igrači Varaždina postali su vezni igrač Rafael Pereira,koji je posljednje igrao u portugalskoj Vitória Guimarães, zatim krilni napadač Ivan Šaranić, koji je došao na posudbu iz zagrebačkog Dinama, golman Josip Silić, dosadašnji kapetan Dugopolja, vezni igrač Dimitar Mitrovski, koji je bio igrač Akademije Pandev i napadač Domagoj Drožđek, koji se nakon dvije sezone igranja u Lokomotivi i u Južnoj Koreji vratio u varaždinsku momčad.

- Nogomet sam počeo igrati sa 7 godina u klubu iz mog rodnog grada. Nakon dvije godine prešao sam u Porto, gdje sam proveo 10 godina, a nakon toga sam postao igrač Vitória Guimarães. Ovog siječnja došao sam u Varaždin. U svom klubu nisam imao željenu minutažu, a s obzirom na to da želim igrati odlučio sam promijeniti sredinu. Gledao sam mogućnosti koje mi se nude, Varaždin je klub koji daje priliku mladim igračima i mislio sam da je to dobra prilika za mene. Prije dolaska u Hrvatsku znao sam neke momčadi iz prve lige, a kada sam se odlučio za dolazak u Varaždin potražio sam informacije i o ligi, kao i o samom klubu - rekao je dvadesetjednogodišnji Pereira.

Ivan Šaranić došao je na posudbu iz zagrebačkog Dinama.

- Rođen sam u malom mjestu pored Siska gdje sam i započeo nogometnu karijeru s 9 godina. S 12 godina prešao sam u Dinamo, gdje sam već 8-9 godina. Prije nego sam došao na posudbu u Varaždinu pola sezone proveo sam na posudbi u Sloveniji, gdje se baš i nisam naigrao, ali sada sam ovdje s namjerama da idem u nove pobjede i u novo dokazivanje. Sve mi se sviđa, igrači, trener, klub i svi oko kluba, prvi dojmovi su bili iznenađujući, nisam očekivao tako nešto, sve je super - rekao je 19-godišnji Šaranić.

Josip Silić do sada je bio kapetan momčadi Dugopolja, člana Prve lige.

- Dolazim iz mjesta Dicmo pored Splita, a pošto nemamo svoj nogometni klub sa šest godina postao sam igrač NK Dugopolje i u tom sam klubu proveo cijeli nogometni život, od mlađih kategorija do kapetana prve momčadi s 18 godina. Skupio sam 100 službenih nastupa za Dugopolje,posjedujem određeno iskustvo iz Prve lige, a ono što sam vidio u ova tri dana ovo je razina više sve oko kluba, klub, treneri, način rada, kao i momčad. Vidi se da je razina više. Protiv Varaždina sam igrao prošle sezone u drugoligaškom društvu, pred punim stadionom, kada je Varaždin osigurao naslov, u jako ugodnoj atmosferi - naglasio je 23-godišnji Silić.

Dimitar Mitrovski rodom je iz Skopja.

- Prošle sam godine igrao u makedonskoj ligi, a nogomet sam kao klinac počeo u Makedoniji. Zajedno s ocem otišao sam u Njemačku, gdje sam proveo pet godina, u Hansi Rostock i Magdeburgu. Uslijedio je poziv Sportinga iz Lisabona, gdje sam bio četiri godine, a nakon toga vratio sam se u Akademiju Pandev. Jako sam sretan da sam dobio priliku u Varaždinu, gdje sam od prvog dana dobro primljen od trenera i igrača. Ozljeda je stvar prošlosti i spreman sam i nadam se većoj minutaži - rekao je 24-godišnji Mitrovski.

Domagoj Drožđek svojevremeno je bio najbolji strijelac Druge lige, a nakon dvogodišnjeg izbivanja i igranja u Lokomotivi i Južnoj Koreji, vratio se u Varaždin.

- Dosta vremena sam proveo u ovom klubu i na ovom stadionu i mislim da ne moram puno pričati o sebi. Najveći motiv povratka je Europa za koju se borimo i mislim da je to cilj, a s obzirom na to kako momčad trenutačno igra i kakav roster imamo. To nam mora biti ambicija za ovu sezone jer mislim da imamo kvalitetan kadar, a ja sam došao da doprinesem klubu i momčadi. Dat ću sve od sebe da ostvarimo ciljeve, a za dalje ćemo vidjeti. Fizički sam spreman, cijelo vrijeme sam bio u treningu, bez slobodnog dana - rekao je 26-godišnji Drožđek, nova "devetka" Varaždina.