Šafarić: S obzirom na igru koju smo prezentirali mogli smo uzeti više bodova Foto: Krešimir Đurić

Šafarić: S obzirom na igru koju smo prezentirali mogli smo uzeti više bodova

| 14.10.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 9. kola završio je prvi krug prvenstva u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. U posljednjem susretu, uoči dvotjedne reprezentativne stanke, Varaždin je na svom stadionu izgubio od momčadi Dinama 1:0, golom Cordobe u 35. minuti nadmetanja.

Varaždin ima za čime žaliti u tom susretu jer kod rezultata 0:0 imao je dvije sjajne prilike za postizanje pogotka, no mreža Zagorca nije se zatresla.

Mnoge je iznenadio početni sastav s kojim je Varaždin krenuo u nadmetanje s aktualnim prvakom, a u kojem nije bilo Šege, Marine,Maglice i Dabra, koji su svoju priliku čekali na klupi za pričuve, dok Latkovića uopće nije ni bilo u sastavu.

Stručni stožer na čelu s trenerom i sportskim direktorom Nikolom Šafarićem imao je razloge zbog kojih je mijenjao početnu jedanaestoricu.

- Pred susret s Dinamom najviše su nas poremetile ozljede Šege i Latkovića, zbog čega smo morali mijenjati formaciju. Htjeli smo biti ofenzivniji preko bočnih pozicija i zato smo i promijenili toliko igrača, a opet s igračem više u zadnjoj liniji htjeli smo igrati s ofenzivnijim veznim igračem Duvnjakom umjesto Marine. Bio je to ključan razlog zbog čega se mijenjala formacija. Tepšić je igrao i u prijašnjim utakmicama i odigrao je dobro. Vane Jovanov je također već ulazio na nekim susretima, ima moć ponavljanja i brzinu. Kroz njega smo dobili probojnost, a htjeli smo u tom sustavu biti ofenzivni, a ne da izgledamo defenzivno. Mislim da imamo dovoljno širok, dosta izjednačen kadar i da su igrači koji su dobili priliku pokazali da možemo parirati Dinamu. Bili smo opasniji, bliže prvom golu, a zbog naše, individualne greške primili smo gol. Mi, koji svakodnevno radimo s igračima, najbolje poznajemo kadar, a na napise koji su se mogli iščitati vezano uz naš početni sastav na utakmici s Dinamom se uopće ne želimo obazirat jer prije svega nisu sportski i korektni i s tim ne želimo imati posla. Borimo se za sebe i želimo iz svake utakmice izvući maksimum - rekao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Nastavak prvenstva i utakmicu 10. kola Varaždin će dočekati na četvrtom mjestu tablice s 12 osvojenih bodova.

- Sigurno da smo zadovoljni plasmanom na tablici. Kroz cijeli ovaj period, kao i nakon utakmice s Dinamom, bilo je puno telefonskih poziva i pohvala da dobro izgledamo na terenu i da možemo biti ponosni na ono što radimo. Osobno nisam bodovno prezadovoljan jer imam dojam da smo utakmice koje smo izgubili bili blizu bodu, pa čak i pobjedi, odnosno da smo mogli više bodova uzeti s obzirom na igru koju smo prezentirali. Na početku sezone puno njih je bilo skeptično kako ćemo izgledati i koju vrijednost ima ova momčad, ali mislim da smo razuvjerili širu javnost. Prezentirali smo odličan nogomet, pokazali smo da smo konkurentni i da se sa svima možemo ravnopravno nositi - naglasio je Šafarić...

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...