Šafarić: Rudeš je protiv Slavena pokazao koliko opasna momčad može biti jer igra bez opterećenja Foto: Dražen Novosel

Šafarić: Rudeš je protiv Slavena pokazao koliko opasna momčad može biti jer igra bez opterećenja

| 8.2.2024. u 09:07h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina treći put zaredom otvorit će prvenstveno kolo u SuperSport HNL. Sutra će od 17 sati na svom stadionu odigrati prvi susret 22. kola, u kojme će suparnik biti momčad Rudeša, posljednjeplasirani sastav prvenstva.

Utakmicu će suditi Jakov Titlić iz Potravlja kraj Sinja, dočim su u VAR sobi Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline te Ivan Mihalj iz Velike Gorice.

U prošlom kolu Varaždinci su osvojili bod u Kranjčevićevoj (0-0) šestim uzastopnim remijem s Lokomotivom, iako oni misle da su mogli i više.

- Zahtjevna utakmica u Kranjčevićevoj, možda smo ostali malo dužni u igri prema naprijed, no poremetile su nas sitne ozljede Postonjskog i Mitrovsog, dobili su priliku neki drugi igrači, no kako stvari stoje, njih dvojica bi sada trebali biti spremni - rekao je sportski direktor i trener Varaždina Nikola Šafarić na redovitoj konferenciji za novinare u klubu.

U kadar se vratio Michele Šego, a na prijateljskoj utakmici za vikend ozlijedio se Ante Vukušić, tako da je on jedini izvan konkurenciji za nastup.

Rudeš je u prošlom kolu doživio težak poraz u Koprivnici i trenutačno je posljednjeplasirani sastav lige koja ima 18 bodova manje od Varaždinaca

- Ne smijemo uopće tako na njih gledati, jer prvih pola sata bile su to potpuno izjednačene momčadi na terenu. Rudeš je imao svoje šanse, pokazao je koliko opasna ta momčad može biti jer igra bez opterećenja, mogu nam jako zapapriti ako ne budemo maksimalno pripremljeni na sve njihove zamke, a vidjeli smo da ih ima, tako da ih respektiramo. Međutim, igramo kod kuće, idemo na sva tri boda, no moramo od prve do zadnje minute biti maksimalno koncentrirani, odraditi utakmicu kao protiv Lokomotive, samo biti puno goropadniji prema naprijed - naglasio je Šafarić.

Posljednju pobjedu na domaćem terenu Varaždin je ostvario još 30. rujna protiv Gorice (1-0).

- Ako ćemo gledati datume nakalemit ćemo si samo dodatne probleme, kao i ako gledamo tablicu. Moramo utakmicu odraditi maksimalno, probati dati sve od sebe - rekao je Šafarić.

Na posljednjem susretu u Kranjčevićevoj ulici u sastavu Varaždina bili su mladi igrači  Lusavec, Belcar, Levanić....

- Počeli su kucati na vrata prve momčadi, šanse iskorištavaju, naravno da će biti i oscilacija, ali trebaju raditi, a mi ćemo im davati podstrek, razgovarati s njima, pomoći im. S nekim se stvarima u životu susreću prvi put, kao što smo se i svi misusretali, trebamo saslušati njihovu problematiku da bismo od njih dobili najbolje na terenu. A oscilacije su normalne - poručio je Šafarić.

U konkurenciji za sastav za sutrašnje nadmetanje bit će i napadač Tomislav Gudelj, koji je s manjim minutažom debitirao u utakmici sa Slaven Belupom, a protiv Lokomotive je krenuo od prve minute.

- Već sam mjesec dana u Varaždinu, dobra je momčad, dobri su momci, ovo je nogometni grad i stvarno se lijepo osjećam. A što se tiče te šanse, meni je kao napadaču najvažnije da ulazim u prilike, sad nisam zabio, ali nadam se da već iduću da hoću te tako pomoći momčadi - kazao je Gudelj.

U Varaždin je stigao u ovom prijelaznom roku. Zašto baš Varaždin?

- Oduvijek sam htio zaigrati u najvišem rangu hrvatskog natjecanja. Nažalost, to se nije nigdje drugdje moglo poklopiti iako je možda i trebalo pa sam si sad na zimu odredio da ne želim ići izvan Hrvatske dok ne probam naš najviši rangu - naglasio je Gudelj, te nastavio:

- Ritam je puno veći nego u Drugoj ligi, na to se treba najviše priviknuti, ali mislim da će to biti dobro.

Bio je najbolji strijelac drugog ranga, Prve nogometne lige, upravo kao igrač Rudeša kojem ste time pomogli da se vrati u elitni rang. Nakon toga otišao je u Croatiju Zmijavce....

- Dijete sam Dalmacije, Splita, moja je nogometna karijera počela u Hajduku, pa sam prešao u RNK Split kad je bio prvoligaš, a taman kad sam trebao napraviti seniorski iskorak Split je kao klub propao pa sam morao okolnim putem, a kako su mi obiteljski korijeni iz Imotskog odlučio sam se za Croatiju Zmijavci. To je bio treći rang natjecanja, no uspjeli smo s tim klubom ispisati najveće stranice povijesti, uvesti tako malo mjesto u drugu ligu te smo tamo opstajali godinama. A za Rudeš, malo mi je to još teška priča, ne bih je htio puno komentirati, pamtit ću otamo samo lijepe događaje, kojih je bilo puno više nego ružnih - rekao je Gudelj.

U sadašnjoj momčadi Rudeša dosta je igrača s kojima j Gudelj trenirao.

- Pa ima više njih, a vodio me i trener Mladina. Imam tamo prijatelja, pratio sam ih, puno puta su nesretno gubili bodove, ne treba ih podcjenjivati, trener Mladina je iskusan, napravit će sve da nam zagorča. No mi moramo gledati sebe, imamo veću kvalitetu i svjesni smo da je pritisak na nama, ali trebamo ići odlučno po sva tri boda - naglasio je Gudelj.

Zašto je došlo do razlaza s Rudešom?

- Kada smo ušli u prvu ligu došlo je do promjene trenera i sportske politike, nije ispoštovano nešto što je već bilo dogovoreno, toliko, eto, mogu reći - zaključio je Gudelj.