Šafarić: Možemo do pozitivnog rezultata u petak, radimo na dovođenju novog imena u našoj svlačionici Foto: Dražen Novosel

Šafarić: Možemo do pozitivnog rezultata u petak, radimo na dovođenju novog imena u našoj svlačionici

| 31.1.2024. u 11:15h | Objavljeno u Sport

U sklopu 21. kola SuperSport HNL momčad Varaždina u petak očekuje gostovanje u Zagrebu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici i nadmetanje s Lokomotivom.

- Zahtjevna utakmica sa sastavom koji je vrhunski otvorio sezonu. Analizirali smo našu igru u posljednjem susretu, pogledat ćemo i Lokomotivu. Igrači su svjesni situacije kao i činjenice da nas čeka utakmica u kojoj moramo biti na vrhunskom nivou ako želimo polučiti pozitivan rezultat. Lokomotiva je možda trkački najmoćnija, imaju odličnu tranziciju, dobri su u posjedu, znaju što rade, tako da smo maksimalno usmjereni na tu utakmicu i morat ćemo biti na nivou - rekao je u najavi nadmetanja u petak u Zagrebu trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

U svlačionici Varaždina od jučer više nema Agona Elezija, kojemu je na ljeto isticao ugovor, a novi nije htio potpisati. Elezi karijeru nastavlja u njemačkom prvoligašu Bochumu.

- Čestitam Eleziju na odličnom transferu, a on je bio jako korektan. Isticao mu je ugovor, nije ga htio produžiti, a s njim je nekoliko puta pregovarano da nastavimo suradnju. Izrazio je želju da ode iz Varaždina, a na kraju, na njegovo zadovoljstvo i zadovoljstvo kluba ostvaren je transfer u Bochum i želimo mu puno sreće u daljnjoj karijeri - rekao je Šafarić.

Najavio je i dolazak jednog igrača u momčad Varaždina.

- Radimo na dovođenju novog imena u našoj svlačionici i kada igrač stigne javnost će biti obaviještena - bio je kratak Šafarić.

Dotaknuo se i kadra za susret s Lokomotivom.

- Šego se priključio momčadi, ali još nije sto posto spreman, imamo malih problema s Mitrovskim i tek treba vidjeti kakva će s njim biti situacija. Gledajući Lokomotivu moramo ući u utakmicu s igračima koji su sto posto spremni, nema mjesta kalkulacijama jer će utakmica biti jako fizički zahtjevna i trebamo igrače koji mogu odraditi traženo od prve do zadnje minute, bez ikakvih kalkulacija - rekao je Šafarić.

Prvo ovosezonsko nadmetanje Lokomotive i Varaždina na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu završilo je 3:3, iako je Varaždin dva puta imao po dva gola prednosti, dok je varaždinski susret okončao bez golova.

- Očekujem sličan, zahtjevan susret, taktičko nadmudrivanje, trkački i fizički na visokom nivou, gdje moramo pokušati minimalizirati njihovu tranziciju. imaju odlične bokove, o čemu također moramo voditi računa. Morat ćemo se nametnuti svojom igrom, biti mirni i sigurniji na primopredaji i ako budemo strpljivi staviti utakmicu pod našu kontrolu i onda je moguć pozitivan rezultat što ne sumnjam da mi to možemo napraviti - zaključio je Šafarić.

Susretu s novinarima bio je nazočan i ofenzivni vezni igrač Jurica Poldrugač (26), koji je protiv Slaven Belupa debitirao na hrvatskoj prvoligaškoj sceni, a publika ga je pljeskom ispratila s terena, kada je zamijenjen u 68. minuti, a umjesto njega u igru je ušao Drožđek.

- Varaždin je nogometni grad, klub ima navijače i to je bila bitna stavka kada sam odlučio gdje ću nastaviti karijeru. Došao sam se ovdje dokazati i nametnuti i mislim da uz kvalitetnu ekipu koju Varaždin ima to mogu ostvariti. Igrači su me odlično prihvatili od prvog dana, a po godinama sam između- rekao je Poldrugač.

Svoj potencijal pokazao je već na susretima Arena cupa na pripremama u Medulinu.

- Svaka liga ima svoj ritam i stil igre, definitivno da je hrvatska liga kvalitetnija, ali došao sam se ovdje nametnuti, pokazati svoju kvalitetu. Analizirali smo susret sa Slaven Belupom, vidjeli smo gdje smo griješili, što treba popraviti i ispraviti i ta utakmica je iza nas. - rekao je Poldrugač.

Najavio je i susret koji Varaždin očekuje u petak od 17 sati.

- Pratio sam hrvatski nogomet kada sam igrao u Austriji, Lokomotiva ima dobru ekipu, kvalitetne igrače, stožer koji odlično radi s mladim igračima i mislim da je to glavni razlog njihovih dobrih rezultata. Najviše trebamo biti skoncentrirani na sebe, imamo veliku kvalitetu u ekipi i najviše o nama ovisi kakav će biti rezultat - zaključio je Poldrugač.