Šafarić debitirao pobjedom, Varaždin svladao istru 1961 3:2 i ušao u četvrtfinale hrvatskog Kupa Foto: Krešimir Đurić

Šafarić debitirao pobjedom, Varaždin svladao istru 1961 3:2 i ušao u četvrtfinale hrvatskog Kupa

| 5.12.2023. u 17:53h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Varaždin je u četvrtfinalu Kupa Hrvatske., Nikola Šafarić debitirao je kao trener pobjedom nad Istrom 1961 rezultatom 3:2. Gol odluke postigao je Šego u 80. minuti.

Opomenut  je Silić.

Korner za istru 1961 s likeve strane. Opet korner s lijeve strane.

Četiri minute sudačke nadoknade vremena.

U 87. minuti umjesto Mitrovskog ušao je Banovec.

U 86. minuti opomenut je Mitrovski.

U 85. minuti dvije izmjene kod Istre 1961 u igri su Devetak i Lawal.

GOOOOL Varaždin je poveo 3:2, a strijelac je bio Michele Šego. Loptu je s desne strane ubacio Vukčević, a pred golom glavom ju je dočekao Šego i poslao u mrežu.

Istra 1961 sprema tri izmjene. Ušli su u 77. minuti Erceg, Vuk i Matheus,a izašli Josipović, Filet i Nebyla. Kod Varaždina igru je napustio Belcar a ušao Marina.

U 74. minuti korner za Varaždin s desne strane.

U 72. minuti Šego sa 17 metara lijevo iskosa šalje loptu zamalo pored vratnioce.

U 70. minuti postonjski je s bijele točke izjednačio na 2:2. Golman je pročio stranu, bacio se u svoju desnu stranu, ali je udarac bio precizan i jak.

U 70. minuti kazneni udarac za Varaždin, Valenčić je rušio Mitrovskog, sudac Lovrić koji je bio blizu odmah je pokazao na bijelu točku.

U 67. minuti korner za Varaždin s desne strane.

U 64. minuti dvije izmjene kod Varaždina, umjesti Drožđeka i Boršiča u igri u Brodić i Bručić.

U 60. minuti opomenut je Filet.

U 58. minuti Marešić je i slobodnog udarca sa 17 metara lijevo iskosa pucao točno u golmana Silića,

U 55. minuti Istre 1961 je došla u vodstvo od 2:1. Napad gostiju išao je po desnoj strani, lopta je ubačena pred gol, gdje ju je Jelinić pred gol linijom zahvatio i pogodio Silića u nogu,  a odbijenu loptu Filet je poslao i blizine u mrežu.

U 46. minuti velika prilika za goste, loptu odbijenu od Škaričića, koji je blokirao udarac igrača Istre 1961, primio je Petrusenko i s 10-tak metara poslao preko gola.

Počeo je drugi dio, istra 1961 je krenula sa centra.

Uoči početka drugo dijela izmjena kod Varaždina, ušao je Šegi umjesto Domjanića.

Kraj prvih 45 minuta. Na odmor se odlazi s 1:1. Varaždin je došao u vodstvo goom Pilja u 7. minuti, a Istra 1961 je izjednačila u 35. minuti, golom Josipovića,

Minuta sudačke nadoknade vremena.

U 38. minuti opomenut je Valinčić.

U 35. minuti Istra 1961 je izjednačila na 1:1. Lopta je s lijeve strane ubačena po zemlji pred gol Varaždina, gdje je na prvoj stativi bio Josipović, koji je imao domaćeg igrača na leđima, ali se snašao i loptu petom proslijedio u mrežu pored Silića za 1:1.

U 33. minuti prekid utakmice, ukazuje se pomoć Domjaniću.

U 22.minuti drugi korner na utakmici za Istru, s lijeve strane.

U 20. minuti Domjanić srušen pred golom Istre 1961, ali sudac je pokazao da se igra dalje. Dojam je da je Domjanić srušen rukama s leđa.

U 19. minuti korner za Varaždin s desne strane.

U 13. minuti zamalo auto gol Jelenića. Loptu ubačenu s lijeve strane Jelenić u padu nogom šalje zamalo pored desne vratnice gola Silića. Korner za Istru 1961.

Varaždin od 7. minute vodi 1:0, a strijelac je bio Marin Pulj. Lopta je na lijevu stranu prebačena za Drožđeka, koji je prešao svog čuvara, ubacio u desnu stranu kaznenog prostora, gdje je Belcar spustio glavom za Pilja u sredini kaznenog prostora, gdje je loptu primio Pilj i preciznim udarcem loptu poslao u lijevu stranu gola gostiju.

Počela je utakmica.

Prvi je to susret u kojem će momčad Varaždina s klupe voditi privremeni trener, sportski direktor Nikola Šafarić, nakon što je trenersku poziciju, zbog liječenja, privremeno napustio trener Mario Kovačević.

I Istra 1961 ima promjena u momčadi u odnosu na sastav koji je u petak odigrao prvenstveni susret s Varaždinom. Pulski je sastav  u zelenim dresovima sa sljedećih 11: Paus Kunšt, Čuić, Josipović, Marešić, Petrusenko, Iovu, Valinčić, Čalušić, Filet, Nebyla i Kadušić.

Varaždin je utakmicu počeo u plavim dresovima u sastavu: Silić, Postonjski, Drožđek, Belcar, Mitrovski, Vukčević, Pilj, Brošić, Jelenić, Škaričić i Domjanić. Na klupi je nakon duljeg vremena Fran Brodić, a osim njega na klupi su i Zelenika, Bručić, Šego, Lusavec, Banovec, Mištrafović,  Marina i Težak.

Susret će suditi Zdenko Lovrić iz Đakova, a pomagat će mu Kruno Šarić iz Županje i Dino Knez iz Osijeka.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 16 sati počeo je susret osmine finala SuperSport hrvatskog Kupa, između Varaždina i Istre 1961.