Šafarić: Da smo zabili prvi gol bilo bi drugačije; Bjelica: Šafarić radi sjajan posao, imaju se pravo nadati i borbi za 4. mjesto Foto: Krešimir Đurić

Šafarić: Da smo zabili prvi gol bilo bi drugačije; Bjelica: Šafarić radi sjajan posao, imaju se pravo nadati i borbi za 4. mjesto

| 6.10.2024. u 19:14h | Objavljeno u Sport

- Varaždin je vrlo ozbiljna momčad, nije čudno da su dobili samo pet golova u devet kola, to nije slučajno. Nikola Šafarić radi sjajan posao, ako ostanu zdravi i na okupu, imaju se pravo nadati i borbi za četvrto mjesto, za europske pozicije - rekao je, među ostalim,na konferenciji za novinare nakon danas odigrane utakmice 9. kola SuperSport HNL-a između Varaždina i Dinama, trener zagrenačke, pobjedničke momčadi, Nenad Bjelica.

Podsjetimo, Dinamo je danas na Gradskom stadionu u Varaždinu, pred 7 314 gledatelja, pobijedio Varaždin 1:0, golom Cordobe u 35. minuti susreta.

- Čestitam našim igračima i navijačima, koji su nas pratili u velikom broju. Igračima čestitke, jer su na teškom terenu, protiv kvalitetnog protivnika i uz umor, odigrali ozbiljnu utakmicu. Znali smo i patiti, kada je suparnik išao va banque, ali smo na kraju uzeli tri boda.Imali smo vrlo kvalitetnog protivnika, koji nas je ugrozio nekoliko puta, a onda smo se preformulirali, pokrenuli i nismo imali više puno problema. Ne možemo biti zadovoljni izvedbom, očekivali smo bolju partiju, ali i bolji i teren- rekao je Bjelica.

Trener Varaždina Nikola Šafarić nije mogao biti zadovoljan rezultatom u današnjem nadmetanju, u kojem je njegova momčad zaslužila bod.

- Ne samo danas, kad smo propustili bodove, imamo za čime žaliti i iz nekih prijašnjih utakmica. Tepšić je pogodio vratnicu, veliku je priliku imao i Mamić, a da smo zabili prvi gol bilo bi drugačije, ali s obzirom da smo imali problema kroz tjedna s ozljedama mislim da su dečki odlično odradili utakmicu protiv jakog Dinama - komentirao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Upitan kako komentira pohvale trenera Bjelice,Šafarić je rekao:

- Neki su možda iznenađeni s našim utakmica, no dečki odlično rade, odličan su kolektiv, pokazali smo put kojim želimo ići. Kad pogledamo tablicu, ne smije biti opuštanja, svi smo u tri boda. Vidjet ćemo na zimu hoćemo li se pojačati, ali svi u klubu i gradu moraju živjeti za to da se ne propusti prilika za Europu ako je se dobije - rekao je Šafarić.