Šafarić: Čeka nas puno zahtjevnija utakmica nego što je to bio susret u utorak s Istrom 1961 Foto: Dražen Novosel

Šafarić: Čeka nas puno zahtjevnija utakmica nego što je to bio susret u utorak s Istrom 1961

| 8.12.2023. u 12:22h | Objavljeno u Sport

Nakon što su u utorak pobjedom nad Istrom 1961 izborili svoje prvo četvrtfinale u hrvatskom Kupu, nogometaše Varaždina u nedjelju u 15 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu, u sklopu 18. kola SuperSport HNL, očekuje susret s Osijekom.

Bit će to posljednja ovogodišnja utakmica varaždinske momčadi pred domaćom publikom. Nema sumnje da je pobjeda u utorak podigla raspoloženje u svlačionici varaždinskog kluba.

- Trebala nam je jedna ovakva utakmica, da se svi zajedno dignemo, da nam se vrati vjera, da vidimo da možemo. Dečki su željeli pobjedu i sve im se vratilo na terenu i u puno boljem ozračju dočekujemo sljedeću utakmicu. Očekuje nas jako težak, zahtjevan suparnik i čeka nas puno zahtjevnija utakmica nego što je to bio susret u utorak. S psihološke i emotivne strane iscrpila nas je utakmica protiv Istre 1961, ali svaka utakmica je takva i ništa novo za nas - rekao je privremeni trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Brodić je, nakon duljeg izbivanja zbog ozljede, u utorak protiv Istre 1961 ušao u igru u 64. minuti i bit će u konkurenciji za nedjeljno nadmetanje s Osijekom.

- Brodić se polako vraća i moramo pametno odlučiti koliku minutažu ćemo mu dodijeliti. Banovec ima tri žuta kartona i neće ga biti među kandidatima za sastav, kao ni ozlijeđenog Vukušića. Problema s ozljedom iz utakmice u utorak ima Domjanić i sigurno neće konkurirati za ovaj susret, a nisu spremni ni Nekić i Ba. Ostali su na raspolaganju - izvijestio je Šafarić.

Kako naglašava Osijek je čvrsta i agresivna momčad.

- Sigurno imaju veliku kvalitetu prema naprijed, konačno postigli su najviše golova u ligi. Zahtjevan su suparnik, odgovorni su, a budući da ni oni nisu dugo pobijedili sigurno će u Varaždinu tražiti tri boda, ali ne zanimaju nas oni s te strane. Moramo se dobro pripremiti za njih, igramo zadnju utakmicu ove godine kod kuće, trebamo dati sve od sebe i nagraditi publiku koja nas je bodrila cijele sezone, kao i na kup susretu s Istrom 1961. Šteta što ih nije bilo više, ali i oni koji su došli bili su jako glasni i puno su nam značili da se i mi dignemo i pomogli su nam u najtežim trenucima. Ekipa će dati sve od sve da navijači u nedjelju otiđu zadovoljni svojim kućama - zaključio je Šafarić.

Napadač Varaždina Michele Šego, strijelac trećeg, odlučujućeg gola na kup susretu s Istrom 1961, nada se povoljnom ishodu u nedjelju.

- Dobar je osjećaj kada postigneš gol. Drago mi je da mi se konačno otvorilo, ali to je prošlo i čekamo Osijek. Ne postižem često golove glavom, a ovaj je bio zasluga je cijele ekipe. Na izgubljenu loptu odmah smo išli u kontra presing, osvojile je, Vukčević je dobro centrirao, a ja sam dobro napao prostor i na svu sreću pogodio. U tom trenutku uopće nisam znao da je to povijesni gol, za naš prvi plasman u četvrtfinale Kupa i drago mi je zbog toga, ali ponavljam to je već prošlo i treba u nedjelju ponoviti - rekao je Šego.

Priznanje da je igračima stalno bilo u podsvijesti da dva mjeseca nisu ostvarili pobjedu.

- Ova pobjeda je još slađa jer smo poveli, pa je Istra preokrenula,a onda smo se mi vratili i to će nam dati dodatni motiv za preostale dvije utakmice ove godine,a nadam se da možemo pobijediti i u te dvije utakmice - naglasio je Šego.

U nedjelju očekuje tvrdu, tešku utakmicu.

- Mislim da je pritisak na Osijeku, mi idemo uživati, pokušati pobijediti i izvući najbolje iz tog susreta. Nakon gola u utorak u meni je bilo dosta emocija, jer bilo je dosta ozljeda i ovaj gol dao mi je samopouzdanje i nadam se da ću tako nastaviti - zaključio je Šego.