Jelena Trade ostvarila je minimalnu pobjedu u jučerašnjem susretu

Sa prvih 6 utakmica počelo 38. Zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu

| 19.12.2017. u 10:42h | Objavljeno u Sport

Sa četiri seniorske i dvije veteranske utakmice počelo je jučer 38. Zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu, pod imenom Magma Pan kup Varaždin 2017. Prve su utakmice u Graberju najavile sjajan malonogometni događaj, koji će trajati do Sveta tri kralja, 6. siječnja.

Krenulo je na najljepši mogući način, pravom golijadom. Iceki iz Kučana s 5:4 su pobijedili vrlo dobri MNK Vidovec, u maksimalno neizvjesnoj utakmici, s četiri poravnanja rezultata. Goran Vugrinec i Matija Soldatek kod Iceka, te Stiven Horvat iz Vidovca bili su dvostruki strijelci.

Veliki otpor pružili su veterani Varteksa branitelju naslova Hudek Trgotransu, na kraju svega 2:1 za Čuljaka, Krasniqija, Stolnika i društvo. Slično je bilo i u drugom veteranskom ogledu, lepoglavski Cojones je na poluvremenu vodio 1:0 protiv OPG Radiček Petgrad Nikotradea, na kraju su Koprivničani ipak preokrenuli za očekivanu pobjedu (3:1).

S identičnih 3:1 slavio je i OPG Srpak iz Palinovca protiv CB Marocchina, Edi Lacković je s dva pogotka bio junak međimurskog sastava, a utakmicu dana odigrali su seniorski sastavi Hudek Trgotransa i koprivničke Jelene Trade.

Biljevčani su na ovogodišnji turnir stigli bitno pojačani, svoju ionako jaku lanjsku bazu popunili su ponajboljim igračima Automobila Lončar (Lukavečki, Piskać, Ribić, Krasniqi), dodali i poznate zagrebačke haklere Grbešu i Matoševića, međutim sve im to u prvoj utakmici turnira nije bilo dovoljno protiv sjajne Jelene Trade iz Koprivnice. U neizvjesnoj utakmici presudio je jedan pogodak Nikole Grgića u petoj minuti drugog poluvremena.

Kako je prvi dan otvoren, tako je i zaključen, efikasnom predstavom. MNK Belica BAT je vodila 2:1 protiv ŠD Remetinec, međutim odlični Remetinčani na krilima raspoloženog dvostrukog strijelca Turkovića upisali su na kraju visoku, 5:2 pobjedu. Izborenu u samoj završnici, još tri minute prije kraja bilo je 2:2.
 
Večeras je na rasporedu novih šest utakmica. Predstavit će se još nekoliko domaćih ekipa, gojanečka Baka i Martinčević & Benkus iz Novaka, potom i Fotex i Višnjica, a u 20 sati na parket Graberja će i Črešnjevo, redovito praćeno vjernim navijačima.

Kvalitativno, utakmica dana bi trebala biti Auto Florijanić (Trnovec) – ASO Ponos (Krapina), a ponovno ćemo vidjeti i dvije veteranske utakmice.

PONEDJELJAK, 18.12.2017.

REZULTATI UTAKMICA
18:00    ICEKI (Kučan Marof) – MNK VIDOVEC     5:4
18:40    (VET) HUDEK TRGOTRANS – NK VARTEKS VETERANI    2:1
19:20    CB MAROCCHINO (Varaždin) – OPG SRPAK (Palinovec)    1:3
20:00    HUDEK TRGOTRANS (Biljevec) – JELENA TRADE (Koprivnica)    0:1
20:40    (VET) COJONES (Lepoglava) – OPG RADIČEK PETGRAD NIKOTRADE    1:3
21:20    ŠD REMETINEC – MNK BELICA BAT    5:2

UTORAK, 19.12.2017.

RASPORED UTAKMICA
18:20    BAKA (Gojanec) – KLES. MARTINČEVIĆ & Q-SERVIS BENKUS (Novaki)
18:55    FOTEX – UŠR VIŠNJICA
19:30    (VET) BILIKUM PETKOM (Varaždin) – FE LACIO (Varaždin)
20:05    MNK ČREŠNJEVO – MNK VIDOVEC
20:40    AUTO FLORIJANIĆ (Trnovec) – ASO PONOS (Krapina)
21:20    (VET) CB SLOBODA VETERANI SLOBODE (Vž) – KLUB 45 (Varaždin)