S dvije nove pobjede Hrvatska osigurala borbu za medalju, Tin Herceg opet igrač utakmice

Varaždinske vijesti/HRS | 24.2.2022. u 19:18h | Objavljeno u Sport

Nakon dvije nove pobjede, hrvatska muška kadetska reprezentacija osigurala je borbu za medalju na Mediteranskom prvenstvu u Ankari. Četvrtog dana natjecanja, Hrvatska je najprije pobijedila Italiju 32:9, a zatim u poslijepodnevnim satima Crnu Goru 27:9, objavio je portal HRS-a.

Italija nije mogla pratiti ritam mladih hrvatskih igrača niti jednog trenutka. Puno toga bilo je jasno već nakon prve trećine koja je pripala našim kadetima s 10:3.

U drugoj trećini Talijani su također zaostali 7 pogodaka. Rezultat je bio 11:4. Treća trećina bila je još dominantnija i Hrvatska ju je dobila s 11:2. Prvi strijelac naše reprezentacije u tom susretu bio je Aleksandar Ćaprić s pet pogodaka. Po četiri su dali Toni Živković i Tonči Ivanišević. S obzirom na razliku u kvaliteti i rezultatu izbornik Matej Mišković je i u tom susretu koristio sve raspoložive snage i nastojao rasporediti minutažu da bi sačuvao udarne igle za susreta koji slijede.

Susret s Crnom Gorom koja je prije dvije godine u Grčkoj igrala finale trebao je biti svojevrsni derbi prvenstva. Ali Hrvatska je od starta pokazala koliko je moćnija u ovom trenutku. Hrvatski golman Tin Herceg, inače go,man GRK Varaždina 1930, proglašen je igračem utakmice.

Nakon prvih 15. minuta igre, rezultat je bio pomalo nevjerojatnih 11:1. Nešto jači otpor Crnogorci su pružili u drugoj trećini koja je završila s 9:3, a najteži u trećoj kada je bilo 7:5.

Je li tu bilo malo skrivanja Crne Gore koja je baš danas na ždrijebu budućeg kadetskog prvenstva u Podgorici (04. – 14. kolovoz) kao domaćin odabrala skupinu s Hrvatskom, Portugalom i Italijom, i također bi trebala u borbu za medalje, ostaje da vidimo. U svakom slučaju tom pobjedom Hrvatska je, kolo prije kraja natjecanja u skupini, osigurala jedno od četiri mjesta koja vode u borbu za medalje.

Toni Živković (6) i Fran Zovak ( 5) bili su naši najefikasniji igrači u tom susretu. Čak 12 nših rukometaša upisalo se u listu strijelaca, a to je znak da izbornik ima jako širok kadar i može se na osloniti na svakoga koga pošalje na teren.

Sutra Hrvatsku prije podne još očekuje susret s Turskom u 10.45 sati po hrvatskom vremenu, a poslijepodne su na rasporedu polufinalni susreti. U njima će prvi igrati protiv četvrtog, s drugi s trećim. U subotu pak slijedi završnica, prenosi portal HRS-a.