Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Alen Runac Foto: Dražen Novosel

Runac uputio poziv sportašima: Darujte krv za potrebe varaždinske bolnice!

| 25.3.2020. u 14:45h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

S obzirom na situaciju s pandemijom koronavirusa i na potrebe Opće bolnice Varaždin za zalihama krvi, Gradsko društvo crvenog križa Varaždin, Djelatnost za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina pozivaju sportašice i sportaše da se priključite darivanju krvi.

Poziv je upućen sportašicama i sportašima s područja grada Varaždina, uz napomenu da krv mogu darivati zdrave osobe, između 18 i 65 godina starosti. Također, važno je pridržavati se aktualnih uputa koje vrijede prilikom darivanja krvi na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, a detalje možete potražiti na: https://obv.hr/organizacijska-struktura/odjel-transfuzijsku-medicinu-31/

- Zbog izvanredne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj bilo je potrebno reorganizirati rad na Odjelu za transfuzijsku medicinu te se darivanje krvi odvija svaki radni dan osim u utorak kada izlaze na akcije dobrovoljnog darivanja krvi izvan ustanove. Na darivanje krvi zamoljeni ste doći u ponedjeljak i u petak od 7:30 do 11 sati, a u srijedu i u četvrtak od 7:30 do 13 sati. Pokažimo i ovom prilikom solidarnost i veliko srce koje krasi sportaše i rekreativce - riječi su predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac.

 

Mr.sc. Alen Runac, prof.