Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Alen Runac

Runac: Najviše su oštećena djeca, koja su nepovratno izgubila godinu dana

| 1.2.2021. u 15:45h | Objavljeno u Sport

Prošla, 2020. je zbog pandemije bila specifična godina, a to su na svojoj koži osjetili i sportaši. Mnoga natjecanja nisu održana, neka su prekinuta pa nastavljena, a neka su privremeno zaustavljena i nastavit će se kada će to dopustiti epidemiološka situacija.

- Na žalost situacija je bila jako teška i naravno da mi aktualni sportaši, kao i oni stariji od nas, ne pamte u svojim karijerama kada su bile takve godine, kao što je bila 2020. godine. Međutim, sportaši se nisu predavali, zavisno od Saveza do Saveza. Lige i natjecanja su se održavala, koliko je to dopustila epidemiološka situacija, no, na žalost, nije odrađeno u opsegu u kojem se planiralo. Najveći gubitnici u sportskom dijelu zbog epidemije su djeca, koja su nepovratno izgubila godinu dana. Svi mi koji smo u sportu dobro znamo što znači kada dijete od 9,10 ili 11 godina ne trenira godinu dana. Taj period,određeni razvoj motoričkih sposobnosti, izgubljen je nepovratno. Znanje će se nadoknaditi, ali neke stvari su teško nadoknadive i zato smatram da su naši mali sportaši najviše oštećeni ovom epidemijom. Vjerujem da ćemo smanjenjem broja zaraženih i popuštanjem mjera uspjeti polako ulaziti u normalnu kolotečinu - rekao je predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina mr sc Alen Runac.

Opširnije čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti, u prilogu povodom 58. izbora najboljih u varaždinskom sportu u 2020. godini