Zoran Jeftić jedan od najiskusnijih u vidovečkom sastavu Foto: Krešimir Đurić

Rukometaši Vidovca pred svojim navijačima osvojili prvi bod u ovoj sezoni

| 3.10.2017. u 09:24h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U 3. kolu 1. HRL Sjever rukometaši Vidovca stigli su do prvog ovosezonskog boda, protiv snažne Maksimir Pastele, u još jednoj vrlo uzbudljivoj utakmici u Vidovcu, gdje su ponovno bili na korak do pobjede.

Lani je Maksimir Pastela sa čak 11 golova razlike slavila u Vidovcu pa je domaćin imao dodatan motiv u ovoj utakmici, osim osvajanja prvih bodova, nakon nespretnog poraza protiv PPD Zagreba 2 u prvom kolu i poraza u Virovitici.

I krenuo je domaćin solidno, na krilima prinove Filipa Goričanca poveli su 4:1 na početku, no Maksimir Pastela je vrlo brzo utamicu vratio u 'egal', ne dopustivši da se Vidovec odlijepi. Ipak, cijelo prvo poluvrijeme prednost je bila na strani Vidovčana, a na poluvremenu je semafor pokazivao 15:14.

I u nastavak domaćin kreće bolje, s dva uzastopna gola (Težak, Štefičar) stiže do 17:14, ali rukometaši Maksimira se ne daju i opet se utakmica vraća u ritam izjednačenje ili gol-dva prednosti. Gosti su izjednačili na 20:20, a potom i vodili s dva gola prednosti u 48. minuti (22:24).

Tada se Vidovec budi, okreće na 25:24, golovima Goričanca i Dobovičnika (2), ali gosti uzvraćaju s dva uzastopna gola i opet su u prednosti 25:26. Bila je to jedna teška utakmica, gosti su igrali čvrstu obranu, a zanimljivo, pritom ne zaradivši niti jedno isključenje.

Trojko pogađa za izjednačenje 26:26, a potom i Zoran Jeftić za vodstvo domaćih i radost u dvorani. U sljedećem napadu gosti izjednačavaju preko Dujmića.
Posljednje tri i pol minute gledamo po dva napada sa svake strane, ali niti jedan nije završio pogotkom. U posljednjem napadu Vidovca Trojko prolazi kroz sredinu, ali Perić odlično brani njegov udarac iz prodora, dok gosti u posljednjem napadu ne uspijevaju uputiti udarac prema golu Grda.

- Teška utakmica, tvrda, gosti su igrali vrlo čvrstu obranu, a nama je nedostajao ozlijeđeni Melnjak, nakon što je klub napustio Herman, pa nismo imali rješenje na desnom vanjskom. No, ne tražimo alibije, ovaj remi je nekako i pravedan, iako smo opet bili jako blizu. Ako gledamo pozitivno, barem smo osvojili prvi bod, krenuli smo – kazao je trener Vidovca Igor Senečić.

U sljedećem kolu rukometaši Vidovca gostovat će u Garešnici, a potom u Vidovec dolazi križevački KTC, neporažena ekipa i favorit za ulazak u Premijer ligu.

VidovecMaksimir Pastela 27:27 (15:14)

Vidovec – Grd, Zrinski, Trojko 1, Jeftić 1, Kokijer, Štefičar 3, Dobovičnik 8(6), M. Melmnjak, Varšić, Goričanec 5, Matučec, Hirš 2, Težak 4, Pajić, Hajsok 3. Trener: Igor Senečić.

Maksimir Pastela – Perić, Birkić, Šalić, Jurić 6(2), Blažević 2, Finek, Turkalj 2, Vrgoč 3, Negran 3, Lacković, Grgurić 4, Vranjković, Magdić 3, Dujmić. Trener: Ivan Jira.