Ronald Ređep prvak Hrvatske u miješanom paru i viceprvak u muškim parovima Foto: HSTS

Ronald Ređep prvak Hrvatske u miješanom paru i viceprvak u muškim parovima

VV | 27.3.2023. u 09:40h | Objavljeno u Sport

Ronald Ređep i Lea Rakovac (Starr/ino) su novi prvaci u mješovitim parovima na završnici Prvenstva Hrvatske u Vrsaru nakon što su u finalu s 3:1 pobijedili branitelje naslova, Ivora Bana i Hanu Arapović (GSTK Zagreb)/Mladost). Najteži meč imali su u polufinalu kada su protiv Rine Vidana i Marte Vukelić kod 1:1 spasili četiri vezane set lopte.

Ređepu će Vrsar ostati sigurno u lijepom sjećanju s obzirom na to da je osvojio dvije medalje, drugu je osvojio u muškim parovima sa Josipom Mustapićem, a bio je blizu i četvrtfinala u pojedinačnoj konkurenciji. I to manje od mjesec dana prije 50-tog rođendana. Igra na prvenstvima već više od 30 godina, a po njegovim riječima, propustio je samo jedno i to zbog loma noge. I gotovo uvijek se vrati s ponekom medaljom. 

- Uvijek kada si motiviran postoji želja za pobjedom. Ima par sitnica koje su omele u tim ključnim trenucima za bolji rezultat, no sve to nebitno jer sam ipak osvojio zlato i srebro. Pogotovo mi je drago zbog zlata jer je to olimpijska disciplina. Da, to zlato ima poseban sjaj. Kao što je rekao moj, nažalost pokojni, prijatelj Drago Šurbek miks je specifična disciplina, tu morate jednostavno kliknuti. Jedan dio turnira sam ja povukao, drugi Lea. Pogotovo je bila odlična u finalu, spasila je prvi set. Lea je jedna od velikih europskih potencijala, treba je čuvati i usmjeravati u pravom smjeru. Bilo je izuzetno naporno prvenstvo, u subotu sam igrao 7-8 mečeva i možda bi se ubuduće mogla doraditi satnica kako bi bilo više vremena za odmor za igrače koji se natječu u tri kategorije - zaključio je Ređep.