Roko Farkaš vodeći u desetoboju nakon pet disciplina prvog dana na juniorskom EP

| 10.8.2023. u 08:53h | Objavljeno u Sport

Trećeg dana Europskog juniorskog prvenstva u atletici u Jeruzalemu nastupilo je petero hrvatskih predstavnika. Jutarnji dio trećeg dana bio je vrlo uspješan, a započeo ga je član varaždinskog Atletskog kluba Sloboda Roko Farkaš odličnom "stotkom" u desetoboju, obavio je portal Hrvatskog atletskog saveza.

Farkaš je bio uvjerljivo prvi s 10,31 (+3,5 m/s), što je najbolji rezultat u svijetu što ga je jedan junior ikada istrčao u desetoboju u bilo kojim uvjetima.

Zatim je u dalj skočio 7,25 m što mu je najbolji ovosezonski rezultat i najbolji skok u dalj u višeboju. Posljednja disciplina desetoboja u jutarnjem dijelu bilo je bacanje kugle, a kuglu od 6 kg bacio je 12,79 m.

U popodnevnom dijelu, u skoku u vis Roko je preskočio 1,92 m, a posljednju disciplinu prvog dana desetoboja, 400 m, istrčao je za 48,30 što je njegov novi osobni rekord. 

Farkaš se nakon pet disciplina prvog dana nalazi na 1. mjestu s ukupno 4174 boda, a to je čak 208 bodova više nego što je imao nakon prvog dana kada je u svibnju ove godine postavi hrvatski rekord u juniorskom desetoboju sa 7300 bodova.