Roko Farkaš osvojio treće mjesto na Hanžekoviću, Jana Koščak osma Foto: Antonio Bronić/BHM

Roko Farkaš osvojio treće mjesto na Hanžekoviću, Jana Koščak osma

vv | 6.9.2024. u 19:36h | Objavljeno u Sport

Danas se na glavnom trgu u Zagrebu, Trgu bana Jelačića, održalo natjecanje u skoku u dalj u sklou Memorijala Borisa Hanžekovića na kojem su nastupile i domaće snage, Varaždinka Jana Koščak i Roko Farkaš iz Nedelišća, koji su nedavno na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Limi u Peruu osvojili naslove prvaka.

Jana Koščak je današnje natjecanje završila na osmom mjestu sa preskočenih šest metara (6,00) u trećoj seriji, a taj skok je ponovila iu u podljednjoj šestoj seriji, dok je u prvom pokušaju skočila 5,96 metara, u drugoj seriji 5,93 metara, u predzadnjoj petoj seriji je skočila 5,89 metra, a u četvrtoj nije imala ispravan pokušaj.

S druge strane, Roko Farkaš je napravio odličan posao i osvojio treće mjesto mitinga. Prvi pokušaj je bio neispravan, iz drugog je skočio 7,86 metara, iz trećeg je skočio 7,65 metra, iz četvrtog pokušaja je skočio 7,61 metarm dok je najbolji pokušaj stigao u petoj seriji u kojoj je skočio 7,90 metara, dok je u posljednjem pokušaju skočio 7,87 metra.

Pobjednici su Amerikanka Jasmine Moore sa preskočenih 6,71 metar i Jamajčanin Shawn-D Thompson s preskočenih 7,99 metara.