Reprezentacije Mađarske, Češke, Španjolske i Danske u siječnju u Varaždinu

| 23.6.2017. u 19:53h | Objavljeno u Sport

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski večeras je obavljen ždrijeb parova za Europsko rukometno prvenstvo, koje će se od 12. do 28.  siječnja igrati u četiri hrvatska grada, Splitu, Poreču, Zagrebu i Varaždinu.

U varaždinskoj Areni, u skupini D, nadmetat će se Mađarska, Češka, Španjolska i Danska, a u drugom dijelu Europskog prvenstva u Varaždinu će snage odmjeriti reprezentacije iz skupina C i D. Hrvatska će reprezentacija u skupini A u Splitu igrati sa Srbijom Islandom i Švedskom.

Kuglice su na večerašnjem ždrijebu izvlačili Kristian Sæverås iz Norveške, Gergely Harsanyi iz Mađarske, Gašper Marguč iz Slovenije i Igor Vori iz Hrvatske.

Ždrijebanju reprezentacija koje će igrati po skupinama te promociji gradova u kojima će se odigravati prvenstvo ( Zagreb, Split, Poreč i Varaždin ) prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok.

Hrvatska će u siječnju 2018,, nakon 2000. godine, drugi put organizirati Europsko prvenstvo, a naša je država bila domaćin i svjetskoj smotri 2009. kada su Kauboji osvojili srebro.

Skupina A (Split): Hrvatska, Srbija, Island, Švedska

Skupina B ( Poreč): Francuska Norveška Austrija Bjelorusija

Skupina C ( Zagreb): Njemačka, Crna Gora, Makedonija Slovenija

Skupina D (Varaždin):Mađarska, Češka, Španjolska i Danska