Ratko Rudić: Zlato 2007. je otvorilo put prema Olimpijskom zlatu Foto: Martin Novosel

Ratko Rudić: Zlato 2007. je otvorilo put prema Olimpijskom zlatu

| 10.4.2023. u 14:30h | Objavljeno u Sport

Hrvatska je u svojoj povijesti imala dosta značajnih izbornika, od Ćire Blaževića i Zlatka Dalića u nogometu, Line Červara u rukometu, ali nijedan od njih nije ostvario ono što je ostvario Ratko Rudić kao izbornik seniora vaterpolske reprezentacije koja je pod njegovim mandatom osvojila sve tri značajne zlatne medalje koje jedna reprezentacija može osvojiti. Prvo je osvojio zlatno odličje na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu 2007. godine, nakon toga je uslijedilo zlatno odličje na Europskom prvenstvu u Zagrebu 2010. godine, a kruna svega toga je bilo olimpijsko zlato 2012. godine u Londonu. Rudić je protekle dana proveo svoje vrijeme na Gradskim bazenim u Varaždinu gdje je promatrao muške hrvatske vaterpoliste do 15 godina na Uskršnjem turniru u funkciji člana stručnog savjeta Hrvatskog vaterpolskog saveza u kojem se nalazi od 2017. godine.

- Ovaj turnir je dobra prilika da se upozna situacija s našim mladim igračima, ali i s igračima iz susjedstva tj. Srbije i Crne Gore da vidimo kako rade i igraju te što možemo mi naučiti i korigirati u našoj igri. Napravit ćemo analizu i procjenu utakmice te je to najbolji način da vidimo na čemu moramo raditi još više.

Hrvatska U15 reprezentacija igra turnir uoči odlask na Europsko prvenstvo koje će se igrati u Podgorici od 8. do 16. srpnja.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...