Rahela Leščak do sjajnog uspjeha i dvije zlatne medalje na Prvenstvu Balkana

Varaždinske vijesti | 4.7.2019. u 20:08h | Objavljeno u Sport

Na prvenstvu Balkana za starije juniorke i juniore koje je održano u rumunjskom gradu Cluju mlada varaždinska atletičarima, članica AK Slobode, Rahela Leščak, osvojila je u utrci na 400 m prepone prvo mjesto s rezultatom 1.01.82. Njezin plasman ima još veću vrijednost, jer je trčala s atleričarkama koje su dvije godine starije od nje.

Drugu zlatnu medalju osvojila je u štafeti 4×400 m, koju je istrčala zajedno sa svojim kolegicama iz reprezentacije Novković, Pazman i Drljačić. Za dva tjedna, Rahela Leščak nastupiti će na EYOF-u olimpijskom festivalu mladih sportaša do 18 godina starosti. Natjecanje se održava u glavnom gradu Azerbejđana Bakuu.

Leščak je svojim postignućima u svojoj kategoriji i disciplini trenutno 11. atletičarka u Europi i 21. u svijetu što je pokazatelj njezinog izvrsnog talenta i rada. Velike zasluge u uspjehu, a pored njenog zalaganja, zasluge ima i njezin trener Marinko Šipoš kao i obitelj koja je svesrdno podržava. Leščak je odlična učenica a živi u Malom Bukovcu na krajnjem istočnom dijelu Županije i na trening svaki dan putuje više od 40 km.