Španjjolska najavljuje najjači sastav za susret s Hrvatskom, što znači da će i Rafael Nadal biti u ekipi

Rafael Nadal igrat će u Osijeku, a ne u Varaždinu

| 20.12.2016. u 09:39h | Objavljeno u Sport

Susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa za 2017. između Hrvatske i Španjolske igrat će se u Osijeku, a ne u Varaždinu, koji je uz Rijeku, također bio kadidat za domaćinstvo susreta. Odlučio je tako Hrvatski teniski savez, a objavljeno na službenom portalu Saveza.

- Iznimno nam je drago što će Davis Cup opet biti u Slavoniji. Na ovom području je mnogo teniskih entuzijasta, i pojedinaca i klubova, ne samo u Osijeku, nego i u cijeloj regiji. Već godinama je velika želja Osječana i ljubitelja tenisa uopće u Slavoniji da ugoste našu reprezentaciju i sada će se to i ostvariti. Slavoniju često zaobilaze značajni i sportski događaji te je to još jedan od razloga zašto se HTS odlučio dati domaćinstvo Osijeku protiv tako atraktivnog suparnika- rekao je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković i zahvalio se svim gradovima koji su se javili na natječaj za organizaciju ovog prestižnog sportskog događaja.

- Veliki interes pokazali su ovom prilikom Varaždin i Rijeka, koji su također imali odlične ponude i sigurni smo da bi sjajno ugostili Davis Cup reprezentaciju. Vjerujemo da će biti prilike da se to ostvari u budućnosti - napomenuo je Luković.

Prve najave govore da će španjolska izbornica Conchita Martínez dovesti najjači sastav, dakle predvođena Rafaelom Nadalom i Davidom Ferrerom, te ovogodišnjim sudionicima ATP World Tour Finalsa u konkurenciji parova, Felicianom i Marcom Lópezom.

Izbornik Željko Krajan ima rok za objavu popisa igrača do deset dana prije susreta, pri čemu će naravno uzeti u obzir stanje i formu igrača nakon početnog dijela sezone na turnirima u Brisbaneu, Chennaiju, Dohi, Sydneyu, Aucklandu i na Australian Openu.

U Gradskom vrtu će se igrati na jednakoj podlozi kao i u zadnja dva prethodna susreta, a kapacitet gledališta je oko 4000 posjetitelja. Pobjednik ovog susreta će u četvrtfinalu početkom travnja igrati s boljim iz susreta Srbija - Rusija, navodi se na službenom portalu HTS-a.