Teren s umjetnom travom bit će završen za 14 radnih dana Foto: Dražen Novosel

Radovi na terenu s umjetnom travom na Gradskom stadionu u Varaždinu

| 14.1.2020. u 14:04h | Objavljeno u Sport

Treći je dan radova na postavljanju terena s umjetnom travom na Gradskom stadionu u Varaždinu. Radove izvodi osam djelatnika tvrtke Mavas iz Mrkonjić Grada, firme koja je specijaliziran za instalacije različitih vrsta
sportskih i dekorativnih umjetnih podloga za otvorene i zatvorene terene. Podsjetimo umjetna je trava donacija Hrvatskog nogometnog saveza Nogometnom klubu Varaždin.

Prema riječima Ostoje Bojanića iz tvrtke Mavas, teren će biti u slučaju povoljnih meteoroloških prilika biti završen za 14 radnih dana, a teren će biti dimenzija 106 metara dužine i 66 metara širine. Riječ je o umjetnoj
travi najnovije tehnologije, koji omogućava treniranje i odigravanje utakmica, bez obzira na niske temperature,a isto tako trava je i vodopropusna.

Umjetna trava koja se postavlja na Gradskom stadionu u Varaždinu proizvod je firme Reform Sport iz Turske,koji je jedan od vodećih svjetskih proizvođača umjetne trave. Nakon što teren bude završen proizvođač trave kao i tvrtka Mavas izdat će licencu, nakon čega će teren moći biti licenciran pri Hrvatskom nogometnom savezu i na njemu će se moći odigravati i službene utakmice mlađih kategorija varaždinskog prvoligaša.