Radošević: Nema puno mudrovanja, penali su lutrija ali imam iskustvo i mogu procijeniti gdje će igrač pucati Foto: screenshot MAXSPORT1

Radošević: Nema puno mudrovanja, penali su lutrija ali imam iskustvo i mogu procijeniti gdje će igrač pucati

| 19.1.2023. u 14:38h | Objavljeno u Sport

Golman Varaždina Božidar Radošević (33) nije mogao poželjeti bolji debi na golu Varaždina. U jučerašnjoj odgođenoj utakmici 17. kola SuperSport HNL u Velikoj Gorici sačuvao je svoju mrežu netaknutom,obranio kazneni udarac Suku u 90. minuti i proglašen je najboljim igračem susreta.

- Teška utakmica za obje momčadi, njima zbog položaja na tablici, a nama jer smo tim susretom počeli proljetni dio sezone. Teren je bio težak za igru, nismo imali sreće jer je kiša koja je padala tri dana natopila travnjak, koji je vizualno izgledao sasvim u redu, međutim, to nije bilo tako. Radio sam i spremao imao sam šest mjeseci i zahvalan klubu i trenerima da su mi dali priliku da se vratim u život, a nadam se da sam priliku iskoristio na najbolji mogući način - rekao je uvodno Radošević.

Priznaje da mu jedanaesterci nisu specijalnost, iako mu Gorica i teren u Velikoj Gorici očito leže.

- Kada sam vidio nesuglasice među igračima Gorice oko toga tko će izvesti taj kazneni udarac onda je to za mene bila određena mentalna prednost. Što se tiče penala nema puno mudrovanja penali su lutrija ali imam iskustvo i s 33 godine mogu procijeniti i pogađati s obzirom na položaj tijela igrača gdje će uputiti udarac. Jučer sam dobro procijenio i na sreću obranio te nama sačuvao bitan bod, da održimo pozitivan kontinuitet. Inače, prije deset godina kada sam se sa Šibenikom borio za prvu ligu također sam obranio penal u Velikoj Gorici, tako da mi očito momčad Gorice - naglasio je Radošević.

Trener Kovačević imat će slatkih briga koga staviti na gol u nedjelju protiv Lokomotive.

- Zelenika i ja smo dobri prijatelji, ima moju podršku cijelu polusezonu i imat će je i dalje kada će braniti. Klub može biti zadovoljan da ima takvu konkurenciji jer osim nas dvojice tu je i Bulat, koji je budućnost kluba - zaključio je Radošević.