Radio Ludbreg nagradit će 2. veljače najbolje sportaše u 2023. godini Foto: ludbreške-novine.com

Radio Ludbreg nagradit će 2. veljače najbolje sportaše u 2023. godini

Varaždinske vijesti | 17.1.2024. u 12:30h | Objavljeno u Sport

Prvog petka u veljači, točnije 2. veljače, održat će se podjela nagrada i priznanja najboljim sportašima grada Ludbrega u 2023. godine.

Riječ je o Izboru i nagradi koju posljednjih dvadesetak godina organizira i provodi Radio Ludbrega, međutim, Izbori sportaša i sportašica na području Grada Ludbrega imaju tradiciju dugu četrdeset i šest godina, objavile su ludbreške e novine.

Izbori su počeli 1978. godine, a prvi je održan u tadašnjem hotelu Putnik, današnjoj Amaliji. U prvoj polovici osamdesetih sve je dignuto na višu razinu, pa se manifestacija odvijala u današnjoj zgradi Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak u Ludbregu.

Bio je tu uvijek prigodan program, usmene novine u kojima su sudjelovali poznati, tad jugoslavenski sportaši i novinari, poput Mladena Delića, boksača Damira Škare, nogometaša Zlatka Kranjčara i mnogih drugih. Prigodom manifestacije nastupali su i tada popularni pjevači zabavne glazbe.

U osamdesetima Izbor je bio tradicionalno svake godine, a dobitnici su bili dobrim dijelom iz sportova kojih ili više nema organizirano poput kuglanja ili više nisu toliko atraktivni poput streljaštva.

Devedesetih se odustalo od organiziranja Izbora, a ponovno se ta praksa pokrenula 2002. godine u organizaciji Radio Ludbrega. U protekla dva desetljeća naš radio je gotovo svake godine organizirao izbore sportaša i sportašica, a imali smo i tu čast prvi nagraditi Saru Kolak, kasnije olimpijsku prvakinju, kad je imala samo 16 godina.

Među dobitnicima su bila, između ostalih i poznata imena poput Matije Špikića, Ivane Dežić, Nikola Valjka, Damira Vađunca, Matije Balažinec, košarkaša Vilima Poljaka, Luke Siladića, spidvejaš Dine Kovačića i mnogih drugih.

Posljednji izbor bio je u Društvenom domu u Hrastovskom 2021. godina, a tada je kao i deset godina prije najboljom proglašena Sara Kolak.

Tradicija se nastavlja ove godine, 2. veljače u 18 sati u ludbreškoj kino dvorani. Priprema se prigodan program na kojeg su svi pozvani.

Dodijelit će se nagrade u kategoriji darovitih sportaša i sportašica, najbolji trener, sportski događaj 2023. godine, nagrada Radio Ludbrega za godišnjicu djelovanja, najbolji sportski klub, najbolja sportašica i najbolji sportaš.

Ove godine priliku za glasanje imaju i slušatelji / pratitelji Radio Ludbrega. Putem Facebook ankete moguće je glasati za najboljeg u kategoriji sportašica, sportaš i klub, pišu ludbreške e novine.