Josip Tot, Krunoslav Kruljac i Drago Posavec (s lijeva) predstavili su Naki Marlex Kup veterana Foto: Dražen Novosel

Prvi nogometni Naki Marlex Kup veterana sljedećeg vikenda na SC Sloboda

| 18.8.2017. u 11:11h | Objavljeno u Sport

U čast i spomen na legendarnog varaždinskog nogometnog suca Marijana Rauša - Nakija, u petak i subotu, 25.i 26. kolovoza, održat će se Naki Marlex kup veterana, najavljeno je na dnašnjoj konferenciji za novinare. Organizator turnira je Udruga Đuro Kulčar iz Varaždina, koja je osnovana 30. studenog 2010. godine, a u svom radu potiče očuvanje tradicije i poticanje nogometa u Varaždinu.

Na konferenciji su govorili dopredsjednik Udruge Josip Tot, tajnik Udruge Drago Posavec i glasnogovornik Udruge Krunoslav Kruljac.  Turnir će se igrati na Sportskom centru Sloboda, uz sudjelovanje četiri momčadi, koje su u svojim redovima najavile dolazak brojnih poznatih nogometnih imena.

Za veterane Rijeke bi trebali zaigrati Čaval, Brajković, Mladenović, Milinović,Šarić... za veterane Osijeka Žitnjak, Šušnjara, Balatinac, Jukić, Karačić, Vuica, Pakasin, Rupnik....za Humane zvijezde Hrvatske najavljeni su Vlaović, Štrok, Hasančić, Erceg....., dok će za Varaždin zaigrati Solomuin, Mumlek, Težački, Štefulj.....

U petak u 17 sati sastat će se Varaždin i Osijek, a od 18 sati igrat će Rijeka i Humane zvijezde Hrvatske. Poraženi iz tih utakmica će u subotu od 10 sati igrati susret za treće mjesto, dok će finalni susret početi u 11 sati.

U subotu prijepodne izlanstvo turnira položit će vijenac na grob Marijana Rauša, a predviđen je i prijem kod varaždinskog grdaonačelnika Ivana Čehoka.