Prva ŽNL Foto: Martin Novosel

Prva ŽNL: Zadrugar u drami slavio protiv Čeva, Novi Marof svladao Slobodu (Vž)

| 25.9.2021. u 20:28h | Objavljeno u Sport

U današnja dva susreta 5. kola Prve ŽNL, Zadrugar je odigrao vrlo žesto obračun protiv domaćina Čeva u kojem je slavio s 5:4, pogotkom u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Zadrugar je bolje krenuo u susret i poveo 1:0 pogotkom Luke Gerića u 10. minuti iz kaznenog udarca, ali domaćin s tri gola u nizu u 27., 33. i 43. minuti preokreće rezultat u svoju korist, strijalac u 27. i 43. je bio Ilija Gale, a u 33. Leonardo Krampek. Nakon toga, Zadrugar golovima Patrika Mraza u 68. i Bojana Vručine u 71. minuti iz kaznenog udarca poravnava rezultat na 3:3, da bi u 82. minuti, Ilija Gale svojim trećim golom za hat-trick ponovo vratio prednost domaćinu. Nikola Pačko u 86. minuti još jednom donosi izjedanečnje za Zadrugar i kad je već izgledalo da će susret završiti podjelom bodova, sudac susreta u 90+2 dosuđuje kazneni udarac za Zadrugar kojeg koristi Bojan Vručina za konačnih 5:4.

U prilog visokim tenzijama na susretu ide i činjenica da je podijeljeno čak 9 žutih kartona, svi radi nesportskog ponašanja, naguravanja igrača i prigovaranja na sudačke odluke, a Martin Mavrić je već u 16. minuti isključen izravnim crvenim kartonom zbog vrijeđanja suca, dok je Zadrugar dobio čak dva crvena kartona, Jurica Dukarić je isključen zbog dva žuta kartona u 39. i 47. minuti zbog također nesportskog ponašanja, a Patrik Mraz je zaradio izravni crveni u 88. minuti zbog opasne igre laktom kojim je udario u grlo vratara suparničke momčadi.

Novi Marof je u svom susretu protiv Slobode (Vž) došao do 2:1 pobjede golovima Lukasa Stojaka u 17. i Matije Lučića u 24. minuti susreta iz kaznenog udarca, dok je Sloboda zabila u 43. minuti utakmice pogotkom Noe Stančića. I ovaj susret nije mogao bez kartona, Luka Prahić je zaradio dva žuta kartona, prvi u 77. i drugi u 87. minuti, oba zbog pregrubih prekršaja. 

Utakmice 26. rujna u 16 sati:

Polet (T) - Mladost (S)
Sloboda (T) - Beretinec
Polet (C) - Mladost (M)
Mladost (Vž) - Obreš
Drava-Ajax - Plitvica (S)