Prva ŽNL: Zadrugar slavio protiv Plitvice (G), Mladost (S) bolja od Trnja Foto: Martin Novosel/Arhiva VV

Prva ŽNL: Zadrugar slavio protiv Plitvice (G), Mladost (S) bolja od Trnja

| 22.10.2023. u 18:55h | Objavljeno u Sport

U četiri nedjeljna susreta 10. kola Prve ŽNL, domaće pobjede vidjeli smo u tri susreta, dok se samo jedan gost veselio punom plijenu na gostovanju.

Zadrugar je na domaćem terenu dočekao Plitvicu (G) i slavio sa 4:2. U prvom poluvremenu je Zadrugar vodio sa 3:1, a poveli su pogotcima Darija Struškog u 6. i 18. minuti te Igora Štimca u 11. minuti, dok je jedini gostujući gol zabio Valentino Brezovec u 36. minuti susreta. U drugom poluvremenu, Plitvica (G) je smanjila zaostatak na 3:2 pogotkom Mihaela Melnjaka u 59. minuti, ali su autogolom istog igrača u 72. minuti, domaćini ponovno povela s dva gola prednosti 4:2 što je ujedno bio i konačni rezultat utakmice.

Mladost (S) je na domaćem terenu dočekala Trnje i slavila sa 2:1. Domaćin je poveo pogotkom Davida Ananiasa de Oliveire u 49. minuti, ali su gosti nedugo nakon izjednačili pogotkom Marina Tuđana u 52. minuti. Ipak, domaćin je u samoj završnici uspio pobijediti, a gol vrijedan tri boda je bio djelo Dražena Vukine, zatresao je mrežu gostiju u 89. minuti susreta.

Beretinec je svladao Dravu-Ajaxa s minimalnih 1:0, a gol odluke je pao u 67. minuti, strijelac je bio Ivan Plantak. Jedinu gostujuću pobjedu ostvarila je varaždinska Mladost koja je na gostovanju kod Slobode (T) slavila s minimalnih 1:0, a odlučujući gol je pao u 22. minuti susreta, strijelac je bio Filip Hajduk.