Prva ŽNL: Sloboda (Vž) i Beretinec ostvarili pobjede, sutra odluka o prvaku Foto: Martin Novosel

Prva ŽNL: Sloboda (Vž) i Beretinec ostvarili pobjede, sutra odluka o prvaku

| 3.6.2023. u 21:12h | Objavljeno u Sport

Danas su odigrane samo dvije utakmice Lige za ostanak Prve ŽNL u kojima su obje momčadi s dna tablice ostvarili pobjede, Sloboda (Vž) i Beretinec u borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta i ispadanje iz lige, a na kraju je Beretinec s bodom više na tablici izbjegao taj scenarij.

Sloboda (Vž) je na domaćem terenu svladala Slobodu (T) 3:2. Sloboda (T) je propustila pobijediti u susretu u kojem su imali 2:0 vodstvo do posljednjih 10 minuta susreta. Poveli su golovima Dominika Biškupa u 55. i 9. minuti susreta, ali je Sloboda (Vž) golovima u samoj završnici susreta, točnije u 80., 82. i 87. minuti uspješno preokrenula utakmicu, Andrija Novaković je bio strijelac gola u 80., a Luka Ožvald golova u 82. i 87. minuti. Utakmica je bila par puta prekinuta jer su navijači na teren bacali role papira te baklje na atletsku stazu, točnije u 55. i 57. minuti.

Beretinec je na domaćem terenu slavio s 2:1 protiv Drave-Ajaxa. Dario Huđek je donio prednost Beretincu u 15. minuti susret, dok su gosti izjednačili u 51. minuti golom Sandra Katalenića, ali je Patrik Žganec donio pobjedu domaćinu golom u 68. minti susreta.

Sutra je na rasporedu još jedan susret Lige za ostanak između Čeva i Mladosti (VT), a u Ligi za prvaka se igraju sve tri utakmice, Mladosti (S) i Obreša, Mladosti (Vž) i Razvitka te Zadrugara i Plitvice (S), a Razvitak i Plitvica (S) odlučuju tko će na kraju slaviti naslov prvaka. Sve utakmice se igraju u 17:30 sati.