Prva ŽNL: Plitvica (S) u drami i preokretom osvojila naslov prvaka u Tužnom Foto: Martin Novosel

Prva ŽNL: Plitvica (S) u drami i preokretom osvojila naslov prvaka u Tužnom

| 19.5.2024. u 20:30h | Objavljeno u Sport

Plitvica (S) je gostovala u Tužnom u 25. kolu Prve ŽNL, odnosno trećem kolu Lige za prvaka, i došla je do 4:3 pobjede kojom su i teoretski osigurali naslov prvaka. Domaća Sloboda (T) je namučila Plitvicu (S) do pobjede vrijedne naslova. Plitvica (S) je povela pogotkom Marka Kolak u 39. minuti, ali je domaćin izjednačio golom Dominika Biškupa u 56. minuti, Plitvica (S) je do novog 2:1 vodstva došla pogotkom Ivan Gregurija u 59. minuti, ali je domaćin nakon toga preokrenuo rezultat u 3:2 vodstvo pogotcima Dina Poplatnika u 61. i 67. minuti susreta, no Plitvica (S) se ipak na kraju veselila pobjedi zgoditcima koje su postigli Karlo Kolak u 77. minuti te Alan Novko u 87. minuti susreta. Plitvica (S) ovom pobjedom ima 61 bod na tablici što je osam nedostižnih bodova za drugoplasirani Zadrugar koji ima 53 bodova, dva kola prije kraja prvenstva.

Zadrugar je slavio na domaćem terenu protiv Plitvice (G) sa 6:3. Za domaćina su strijelci bili Luka Gerić u 13. minuti, Dario Struški u 28., Igor Štimac u 50. i 90+1 minuti, Nikola Pačko u 53. i Antonio Kolak u 69. minuti, dok su pogotke za goste zabili Bruno Cindrić u 21. minuti, Leo Horvat u 44. minuti i Jošua Horvat u 48. minuti utakmice.

U oba susreta Lige za ostanak vidjeli smo puno golova. Zelengaj je na gostovanju kod Beretinca slavio sa visokih 6:0. Dorian Hrman je bio dvostruki strijelac u 32. i 69. minuti, Leon Šaško je također dva puta tresao mrežu domaćina u 37. i 65. minuti utakmice, dok su preostala dva gola zabili Lovro Jurinić u 77. minuti i Luka Primorac u 83. minuti susreta.

Mladost (Vž) je na domaćem terenu dočekala imenjaka iz Varaždinskih Toplica i izgubila susret sa 3:2. Mladost (VT) je povela golom Kristijana Janušića u 47. minuti, domaćin je izjednačio pogotkom Edija Velagića u 55. minuti, Janušić je svojim drugim golom u 59. minuti vratio prednost gostima, a Velagić je svojim drugim golom u 76. minut ponovno poravnao rezultat na 2:2, no Janušić je trećim golom za hat-trick u 83. minuti na kraju donio sva tri boda Mladosti (VT). Ivan Turkalj je isključen izravnim crvenim kartonom za Mladost (VT) u trenutku kada je izašao iz igre u 78. minuti zbog zamjene, a isključenje je zaradio zbog komentara prema glavnom sucu.