Prva ŽNL: Plitvica (G) svladala Čevo, Plitvica (S) slavila kod Mladosti (VT) Foto: Martin Novosel

Prva ŽNL: Plitvica (G) svladala Čevo, Plitvica (S) slavila kod Mladosti (VT)

vv | 3.9.2023. u 20:27h | Objavljeno u Sport

U današnjih pet susreta 3. kola Prve ŽNL, bilo je nekoliko uvjerljivih pobjeda, a najvišu je ostvarila Plitvica (S) na gostovanju kod Mladosti (VT), slavila je sa 4:0.

Dominik Masten je bio strijelac golova za 1:0 i 2:0 u 2. i 13. minuti susreta, Ivan Gerguri je u 57. minuti povećao prednost na 3:0, dok je konačnih 4:0 postavio Karlo Kolak pogotkom u 73. minuti susreta.

Plitvica (G) je ostvarila sličan učinak na gostovanju kod Čeva kod kojeg je slavila sa 4:1. Valentino Brezovec je zabio u 16. minuti za 1:0, na 2:0 je povisio Borna Horvat pogotkom u 32. minuti, Čevo je smanjio na 2:1 u 57. minuti, ali i taj gol su zabili gosti, autogolom Patrika Horvata, Marko Tkalčec je ponovno povećao prednost gostiju na dva gola razlike pogotkom u 73. minuti, dok je konačnih 4:1 postavio Tomislav Gredelj pogotkom u 80. minuti susreta. 

I dok su utakmice Plitvice (S) i Plitvice (G) bila relativno jednosmjerne, slično je moglo biti i na susretu Beretinca i Trnja, Trnje je do 88. minute imala prednost od čak 3:0 na gostovanju u Beretincu pogotcima Adriana Skupnjaka u 51. i 71. minuti te Damjana Habruna u 70. minuti, ali su gosti u samoj završnici uspjeli smanjiti na 3:2 pogotcima Matka Žganca u 88. minuti te Toma Koščaka u 90+1 minuti, ali je ponestalo vremena za nešto više od ublažavanja poraza. Borna Skupnjak je na klupi za pričuve Trnja isključen izravnim crvenim kartonom zbog bacanja plastičnog valjka za masažu na protivničkog igrača tijekom utakmice.

Sloboda (T) je na domaćem terenu sa 3:0 svladala Zelengaj. Leon Slunjski je zabio golove za 1:0 i 2:0 u 40. i 79. minuti susreta, dok je konačnih 3:0 postavio Lovro Jurinić autogolom u 90+2 minuti susreta.

Jedini susret bez pobjednika odigran je u Hrastovskom gdje je Zadrugar u lokalnom derbiju odigrao 1:1 protiv Mladosti (S). Bispo Luan Santos Oliveira je zabio za prednost gostiju u 2. minuti, dok je domaćin izjednačio pogotkom Darka Knapića u 76. minuti susreta. Gosti su završili susret s igračem manje jer je Borna Mihalić zaradio dva žuta kartona u sudačkoj nadoknadi, prvo u 90+2 minuti zbog nesportskog povlačenja protivničkog igrača, a drugi u 90+3 minuti zbog preoštrog starta.