Prva ŽNL: Plitvica (G) nanijela prvi poraz sezone vodećem Zadrugaru Foto: Martin Novosel/Arhiva VV

Prva ŽNL: Plitvica (G) nanijela prvi poraz sezone vodećem Zadrugaru

vv | 21.4.2024. u 19:16h | Objavljeno u Sport

Trebalo je čekati čak 21 kolo, ali konačno se i to dogodilio, Zadrugar je u sklopu današnjem 21. kola Prve ŽNL doživio svoj prvi ovosezonski poraz na gostovanju kod Plitvice (G). Domaćin je slavio s minimalnih 1:0, a jedini gol je zabio Jošua Horvat u 5. minuti susreta. Ovo su dobre vijesti za Plitvicu (S) koja je jedina prava prijetnja Zadrugaru u borbi za naslov te je razlika na tablici sada svega jedan bod (Zadrugar 50 bodova, Plitvica 49 bodova).

Sloboda (T) je u golijadi u Varaždinu sa 4:3 svladala domaću Mladost. Sloboda (T) je povela pogotkom Dina Poplatnika u 4. minuti, ali je domaća Mladost preokrenula rezultat pogotcima Danijela Rogeka u 15. minuti i Edija Velagića u 27. minuti (KU), no gosti do kraja prvog poluvremena na odmor odlaze s 3:2 prednošću pogotcima Tomice Korpara u 31. minuti i Leona Slunjskog u 45+1 minuti. U drugom poluvremenu, Mladost je zgoditkom Patrika Čajavca poravnala rezultat u 63. minuti, ali su gosti na kraju uzeli sva tri boda pogotkom Branislava Slunjskog u 68. minuti susreta.

Trnje je na domaćem terenu bilo bolje od Mladosti (S) sa 3:0. Sva tri gola su pala u drugom poluvremenu, Lovro Golubić je u 47. minuti (KU) bio strijelac za 1:0, na 2:0 je povisio Neven Vidaček u 77. minuti dok je konačnih 3:0 postavio Adriano Skupnjak u 90+1 minuti susreta.

U dvoboju začelja, do ovog kola posljednja Drava- Ajax sa 4:2 svladala Beretinec i prepustila posljednje mjesto na tablici Čevu. Marko Šantor je bio četverostruki srijelac za pobjedničku momčad te je zabijao golove u 3. (KU), 14. (KU), 71. (KU) te 81. minuti, dok su za goste golove zabili Bruno Bogović u 44. minuti te Michael Kralj u 90+3 minuti utakmice.