Prva ŽNL: Obreš i Novi Marof ostvarili prve pobjede ovog proljeća Foto: Martin Novosel/Ilustracija

Prva ŽNL: Obreš i Novi Marof ostvarili prve pobjede ovog proljeća

VV | 27.3.2022. u 09:09h | Objavljeno u Sport

Jučer su se odigrali subotnji susreti 16. kola Prve ŽNL, a Novi Marof i Obreš su ostvarili prve pobjede u proljetnom dijelu prvenstva. 

Novi Marof je na svom terenu dočekao varaždinsku Mladost i ostvario 3:0 pobjedu. Pogotke za Novi Marof su zabili Karlo Pečnik u 48. minuti susreta, Dominik Broz u 63. minuti susreta te Antonio Zrno u 75. minuti susreta.

Obreš je nakon dva remija bez golova protiv Beretinca i Mladosti (S) ostvario pobjedu na domaćem terenu protiv Slobode (T) s 2:0. Pogotke vrijedne tri boda za momčad iz Svetog Ilije su zabili Dino Kresinger u 36. minuti susreta i Karlo Štriga u 56. minuti susreta.

U Selniku se odigrao derbi sredine tablice između Plitvice (S) i Poleta (C) u kojem su gosti iz Cestice ostvarili 3:1 pobjedu. Polet (C) je poveo u 11. minuti pogotkom Karla Leskovara, Plitvica (S) je izjednačila pogotkom Leona Pujića u 36. minuti susreta, dok su pobjedu Poletu (C) osigurali Matija Šenkiš i Antonio Boltek pogotcima u 76. i 87. minuti susreta. Plitvica (S) je od 68. minute igrala s igračem manje jer je Damjan Novko zaradio dva žuta kartona, prvi u 50. minuti zbog preoštrog starta, a drugi u 68. minuti zbog nesportskog ponašnja.

Varaždinska Sloboda je na gostovanju kod Čeva i slavila s 4:1. Pogotke za pobjedničku momčad su zabili Leon Podnar u 45. i 46. minuti susreta te Karlo Kutnjak u 79. i 88. minuti susreta, dok je gol za domaćine zabio Leonardo Krampek u 19. minuti susreta. Susret je obilježio i incident u kojem je M. M. iz redova domaće momčadi isključen u 75. minuti izravnim crvenim kartonom.

Crveni karton je zaradio zbog napucavanja lopte u prekidu igre u smjeru suca, nakon čega ga je i vrijeđao te psovao suca riječima"P**** ti materina pokvarena!". Nakon isključenja, na terenu za igru krenuo je prema sucu u namjeri da ga fizički napadne, u čemu su ga srećom spriječili suigrači, a po izlasku s terena je također prijetio sucu da će ga razbiti nakon utakmice.