Prva ŽNL: Mladost (Vž) do nove pobjede, Sloboda (Vž) osvojila prvi bod Foto: Martin Novosel

Prva ŽNL: Mladost (Vž) do nove pobjede, Sloboda (Vž) osvojila prvi bod

| 23.10.2022. u 20:06h | Objavljeno u Sport

Danas je u 10. kolu Prve ŽNL odigrano pet susreta u kojem je varaždinska Mladost ostvarila osmu pobjedu sezone na gostovanju kod imenjaka u Varaždinskim Toplicama, slavili su s 5:1.

Mladost (Vž) je zabila za 1:0 vodstvo u 18. minuti pogotkom Frana Zormana, Mladost (VT) je zabila za izjednačenje u 27. minuti golom Darija Sakača, a nakon toga je zabijala samo varaždinska Mladost. Moris Kuhta je zabio za vodstvo 2:1 u 32. minuti, Tomislav Sedlar je zabio za 3:1 u 45. minuti, Marko Poljan je zabio za 4:1 u 56. minuti, dok je konačnih 5:1 postavio Moris Kuhta u 78. minuti svojim drugim pogotkom.

Drugoplasirana Mladost (S) je slavila na gostovanju kod Slobode iz Tužnog sa 3:1. Mladost (S) je povela 3:0 golovima Diega Armanda Camposa da Silve u 52. i 65. minuti te Bispa Luana Santosa Oliveire u 60. minuti susreta, dok je Branislav Slunjski smanjio rezultat na konačnih 3:1 pogotkom u 73. minuti susreta.

Drava-Ajax je slavila kod kuće protiv Čeva sa 2:1 preokretom. Čevo je povelo pogotkom Leonarda Krampeka u 4. minuti susreta, a Drava-Ajax je preokrenula rezultat pogotcima u Igora Hlebara u 58. minuti te Filipa Vagjunca u 90+1 minuti susreta iz kaznenog udarca. Trener Drave-Ajaxa je isključen na utakmici u 43. minuti susreta zbog psovanja glavnog suca nakon što je pričuvni vratar dobio opomenu.

Razvitak je nakon poraza u posljednjim minutama susreta u prošlom kolu pobijedio na domaćem terenu protiv Plitvice (S) sa 1:0. Gol odluke pao je u 24. minuti susreta, a strijelac je bio Marko Grčić.

U sezoni s malo dobrih rezultata, varaždinska Sloboda je konačno osvojila prvi bod nakon 10 kola. Na gostovanju kod Beretinca odigrali su remi bez golova 0:0 unatoč tome što su od 58. minute igrali s igračem manje, isključen je Marko Murselović koji je psovao glavnog suca.