Prva ŽNL: Mladost (S) bolja od Plitvice (G), podjela bodova u Trnovcu Foto: Martin Novosel/Arhiva VV

Prva ŽNL: Mladost (S) bolja od Plitvice (G), podjela bodova u Trnovcu

| 12.5.2024. u 20:18h | Objavljeno u Sport

U današnja dva susreta 24. kola Prve ŽNL, u Elitnoj ligi Mladost (S) je svladala Plitvicu (G) na gostovanju sa 3:1, dok je Trnje na domaćem terenu podijelilo bodove sa Slobodom (T) u 1:1 remiju.

Mladost (S) je povela 3:0 golovima Luana Santosa Oliveire Bispa u 12. minuti, Bojana Brleka u 20. minuti te Marija Kranjca u 60. minuti iz kaznenog udarca, dok je počasni gol za domaćina zabio Borna Horvat u 88. minuti susreta.

Trnje je protiv Slobode (T) povelo pogotkom Adriana Skupnjaka u 17. minuti, dok je Sloboda (T) nedugo nakon toga izjednačila golom Dina Poplatnika u 25. minuti susreta iz kaznenog udarca.

U Ligi za ostanak, Mladost (VT) su nakon dugo vremena došli do pobjede, a na domaćem terenu su svladali Čevo sa 5:3. Za Mladost su golove zabijali Kristijan Janušić u 11. i 45+1 minuti, Dario Sakač u 37. i 64. minuti te Nenad Hanc u 47. minuti, dok su golove za goste zabijali Domagoj Zemljak u 35. minuti, Dejan Blaži u 39. minuti te Ilija Gale u 75. minuti utakmice. Obje momčadi su utakmicu završili s igračem manje, s time da je domaćin od 50. minute igrao bez Dalibora Novaka koji je zaradio dva žuta kartona, prvi u 22. minuti zbog igranja rukom i drugi u 50. zbog preoštrog starta, a Čevo je ostalo bez Luke Mavrića u 85. minuti susreta nakon što je zaradio dva žuta kartona, prvi u 7. minuti zbog prigovora sucu, a drugi u 85. minuti zbog napucavanja lopte tijekom prekida igre.

Beretinec je slavio 2:1 na gostovanju u Svetom Đurđu protiv domaće Drave-Ajax. Gosti su povelo golom Darija Guduraša u 30. minuti, domaćin je izjednačio u 38. minuti autogolom Andrije Novakovića, dok je konačnih 2:1 za goste postavio Bruno Bogović golom u 57. minuti utakmice.