Prva ŽNL: Beretinec iznenadio vodeću Mladost (S), Nova Ves Ecoagro pretvorila poraz u pobjedu Foto: Martin Novosel/Ilustracija

Prva ŽNL: Beretinec iznenadio vodeću Mladost (S), Nova Ves Ecoagro pretvorila poraz u pobjedu

vv | 29.9.2024. u 19:22h | Objavljeno u Sport

Danas su odigrana četiri susreta sedmog kola Prve ŽNL. Beretinec je na domaćem terenu kao posljednja momčad lige iznenadio vodeću momčad lige Mladost (S), svladavši ih s 3:1. Beretinec je poveo već u 5. minuti susreta golom Marka Lisička, Mišel Čurčić je povećao tu prednost na 2:0 pogotkom u 67. minuti, gosti su smanjili prednost domaćina pogotkom Luana Santosa Oliveire Bispa u 86. minuti, ali domaćin je ipak na kraju potvrdio pobjedu golom Darija Guduraša u 90+4 minuti susreta.

Nova Ves Ecoagro je bila na rubu domaćeg poraza protiv Zelengaja, ali je na kraju u samoj završnici došla do 3:2 pobjede. Zelengaj je poveo golom Lovra Magića u 16. minuti susreta, ali domaćin je izjednačio pogotkom Matija Cvetka u 30. minuti, no gosti su ponovno poveli pogotkom Valentina Mlakara u 79. minuti susreta, ali veselje je bilo kratkog vijeka i Nova Ves Ecoagro se spasila poraza pogotcima Patrika Težaka u 83. minuti te Dina Sokača u 85. minuti susreta. Zelengaj je bio blizu pobjede unatoč tome što su od 63. minute igrali s igračem manje kada im je isključen Petar Sokol koji je skupio dva žuta kartona, prvi u 38. minuti zbog preoštrog starta, a drugi u 63. minuti zbog preoštrog starta na igraču u izglednoj prilici za gol.

I dok se Nova Ves Ecoagro spasila od poraza, Sloboda (T) je skoro prokockala pobjedu protiv Mladosti (Vž) nakon što su poveli 3:0. Sva tri gola za domaću momčad je postigao Leon Slunjski koji je zabio pogotke u 7., 10. i 16. minuti, ali gosti su smanjili prednost domaćina pogotcima Petra Palatinuša u 74. minuti i Dominika Matučca u 90+3 minuti susreta na 3:2, no za nešto više je ponestalo vremena.

Drava je na gostovanju u Varaždinskim Toplicama svladala domaću Mladost s 3:0. Sva tri pogotka su pala u drugom poluvremenu. Marko Šantor je zabio pogodak za 1:0 u 65. minuti, Weslei Batista da Silva je povećao prednost na 2:0 golom u 67. minuti, dok je konačnih 3:0 postavio Alen Crepulja u 90+2 minuti susreta.