Prva sportska priredba u Hrvatskoj u 2023. varaždinska Novogodišnja utrka

| 31.12.2022. u 15:50h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Atletskog kluba „Sloboda” Varaždin te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina,noćas će se u Varaždinu održati Novogodišnja utrka. koja će i ove godine, u svom 44. Izdanju, startati 1. siječnja točno u ponoć s Trga kralja Tomislava.

Prijave su za utrku bile moguće do 27. prosinca do 23 sata i 59 minuta, a prijavljena su 374 natjecatelja. Ruta utrke, koja prolazi varaždinskim ulicama, kraća je od 5 kilometara.

Start i cilj utrke bit će na Trgu Kralja Tomislava (ispred Gradske knjižnice), a trasa utrke prolazit će Franjevačkim trgom, Ulicom Andrije Kačića Miošića, Ulicom Stanka Vraza, Ulicom Zrinskih i Frankopana, Ulicom Miroslava Krleže, Zagrebačkom, Cesarčevom, Preradovićevom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Vladimira Nazora, Ulicom Stanka Vraza, Ulicom Andrije Kačića Miošića, Franjevačkim trgom do Trga Kralja Tomislava.

Organizator je predvidio novčane nagrade za najbolje i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, pri čemu će trećeplasirani dobiti po 100 eura, drugoplasirani po 200 eura, a pobjednici po 300 eura.