Prošla je godina bila najuspješnija u povijesti FC Kovačić

| 4.1.2018. u 10:23h | Objavljeno u Sport

Varaždinski Savate klub Fight Club Kovačić prošle je godine imao jednog prvaka i dva viceprvaka svijeta, tri prvaka Balkana te 13 osvajača svjetskog Kupa. Osim toga članovi kluba osvojili su i 14 titula prvaka Hrvatske, kao i 8 naslova Kupa Hrvatske, a osvojeno je ukupno 141 medalja, od toga 70 zlatnih, 53 srebrne i 18 brončanih odličja.

Osam su puta na raznim turnirima proglašavani najboljim hrvatskim klubom. Najbolji su klub bili na Prvenstvu Hrvatske za kadete, na Prvenstvu Hrvatske za juniore- precombat, na svjetskom Kupu za kadete, na svjetskom Kupu za klubove, na memorijalnom turniru „Jean Michele Nicolier“ u Vukovaru.

Isto tako bili su najbolji hrvatski klub na Otvorenom prvenstvu Budimpešte, na prvom memorijalnom međunarodnom turniru „Zoran Novotny“ u Knegincu i na međunarodnom turniru „Crikvenica open“ u Crikvenici. Sudjelovali su na svim natjecanjima u kalendaru Hrvatskog savate saveza. Tijekom prošle godine za klub je nastupalo 45 boraca.

Klub je lani organizirao licencni sudački seminar, trenerski licencni seminar, školovanje za savate trenere u suradnji sa Sportskim učilištem Zagreb, organizirali i bili domaćini pripremama Hrvatske savate reprezentacije, ugostili Svjetski kup za kadete, Svjetski kup za klubove, Svjetsko combat prvenstvo za juniore i seniore i Svjetsko juniorsko assaut prvenstvo.

Velika se pažnja pridaje kvaliteti trenera tako da je klub svojih 7 trenera upisao u školu za savate trenere pri Sportskom učilištu u Zagrebu, a ima 7 licenciranih savate trenera pri Hrvatskom savate savezu. U FC Kovačić posebno ističu Luku Sakača, koji je ove godine osvojio dva prvenstva Hrvatske, hrvatski Kup, svjetski Kup i postao juniorski prvak svijeta u savate boksu. Sakač je i ove godine kandidat za najveću nadu varaždinskog sporta.