Promjene u KK Grafičaru, od iduće sezone nastupaju u Trećoj ligi

VV | 24.7.2022. u 10:31h | Objavljeno u Sport

Nakon što je prije dva mjeseca, glavni operativac KK Grafičara Siniša Beser, najavio da će se povući iz aktivne uloge u klubu kao sportski direktor, a u klubu se još podosta promijenilo uoči početka sezone ove jeseni, a o budućim koracima se raspravljalo na nedavno održanom sastanku vodstva kluba.

- Sezona 2022./2023. predstavlja svojevrstan zaokret u politici kluba. Logističke pripreme za nadolazeću sezonu u punom su jeku, a promjene će se najviše odraziti na seniorski sastav koji će natjecanje nastaviti u 3. ligi. Suradnja s tiskarom Grafičar d.o.o. se nastavlja i dalje te se ovim putem zahvaljujemo na nastavku suradnje, ali i bezuvjetnoj podršci koju smo imali do sada. Vezano uz vodstvo kluba, privremeno nas napušta dosadašnji glavni operativac Siniša Beser kojemu ovim putem zahvaljujemo na svemu što je za klub učinio, a vodstvu kluba pridružuje se naš bivši igrač Neven Jerbić koji će uz logističku pomoć svim kategorijama preuzeti i komunikaciju s medijima - javio je na službenim Facebook stranicama Grafičara, Tomislav Horvat, voditelj škole košarke u Grafičaru.

Seniorski sastav nakon odlaska Vilima Poljaka, preuzima Danijel Papp, a voditelj Škole košarke ostaje Tomislav Horvat. U omladinskom pogonu i dalje će raditi Tomislav Triplat u funkciji voditelja U-13 kategorija na niže te Kristian Kokolek i Dino Slatki u funkciji trenera. Iduće sezone nastavlja se s radom Univerzalne sportske škole koju će voditi diplomirani kineziolozi Tamara Jadanić Sušec i Dino Slatki.

- Ciljevi kluba postavljeni su u realnim okvirima, a tiču se konsolidacije seniorske momčadi s naglaskom na naše dečke te pojačani rad s kadetskom i mlađekadetskom ekipom, odnosno igračima koji će u skoroj budućnosti postepeno biti priključivani seniorskom sastavu. Rad ludbreške Škole košarke postao je prepoznatljiv na nivou države, a isti trend pokušati ćemo nastaviti i u budućnosti. Svjesni smo činjenice, ali i ponosni, da su pojedinci iskočili ili će iskočiti te da će svoj košarkaški razvoj nastaviti u sredinama koje im mogu ponuditi bolje uvjete rada i daljnji razvoj - rekao je Horvat.

- Školu košarke pokušat ćemo dići na još viši nivou, a jedan od glavnih zadataka Škole košarke biti će dodatno povećati broj aktivne djece u svim mlađedobnim kategorijama (u ovom trenutku 70-ak). Kako bi omogućili još bolje uvjete, ali i podigli konkurentnost svih selekcija odlučeno je da se od 1.8.2022. mjesečna članarina povećava sa sadašnjih 70kn na 100kn. Animacija djece krenuti će s prvim danom nove školske godine - istaknuo je Horvat.

S obzirom na odlazak u niži rang natjecanja, momčad više nema vanjske igrače poput Ante Božića i većinu momčadi činit će domaći dečki uz koje će stasati i talentirani kadeti i mlađi kadeti kluba. 

- Generalni zaključak svih nas je da moramo i dalje graditi pozitivnu priču, raditi na prepoznatljivosti Škole košarke te klubu osigurati dugoročnu održivost. Klupski, ali i pojedinačni ciljevi postavljeni su visoko, ali opet u realnim okvirima što nam svakako daje dodatni motiv u ostvarenju istih - zaključio je Horvat.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci