Priprema se druga po redu jedinstvena trail utrka "Bednja - najduža hrvatska rijeka 2024"

| 18.5.2024. u 12:04h | Objavljeno u Sport

Povodom dana općine Mali Bukovec, udruga BU-BE "Bukovečki begači" i Općina kao pokrovitelj, organiziraju drugu po redu jedinstvenu trail utrku "Bednja - najduža hrvatska rijeka 2024" koja će se održati 2. lipnja ove godine u Malom Bukovcu u 10 sati.

Natjecatelji će moći izabrati jednu od tri utrke: Veliki plavi trail na 12 km, Mali zeleni trail na 4,5 km i Vatrogasni vatreni trail na 4,5 km. Utrka je posebna jer se većim dijelom trči pješačkom stazom uz samu rijeku Bednju.

- Doživite avanturu u prirodi u Malom Bukovcu uz Trail "Bednja - najduža hrvatska rijeka 2024.". Bednja je dužine 133 km, koja ima izvor i ušće u Hrvatskoj. Izvire kod Trakošćana u Hrvatskom zagorju i teče kroz Bednju, Lepoglavu, Ivanec, Novi Marof, Varaždinske Toplice, Ludbreg te se ulijeva u Dravu u Podravini kod Malog Bukovca. Zajedno s Dravom čini zaštićeno bio-područje pod nazivom "Europska Amazona". Pridružite nam se na nezaboravnom trkačkom iskustvu gdje ćete doživjeti prekrasnu prirodu uz rijeku Bednju koja je dio regionalnog zaštićenog parka Mura-Drava. (Drava-Europska Amazona). Naši dužinski različiti trailovi pružit će vam priliku da osjetite prirodu na dinamičan i uzbudljiv način -poručuju organizatori.