Preminuo osnivač, trener i dugogodišnji predsjednik STK MGK Drava

| 7.3.2023. u 16:39h | Objavljeno u Sport

Danas je nakon duge i teške bolesti preminuo trener, osnivač, dugogodišnji i počasni predsjednik Stolnoteniskog kluba  MGK Drava iz Žabnika Vilim Šagi. Vilim Šagi bio je veliki stolnoteniski entuzijast.

Još 1955. dao je izgraditi prvi stolnoteniski stol od dasaka električnog mlina koji se rastavljao za pod u vatrogasnom domu u Žabniku.

Uključio se sa ekipom u županijsku ligu još u vrijeme studentskih dana. Završio je školu na Badiji za trenera stolnog tenisa. Izborio se sa STK "Dravom" Žabnik za ulazak u II Hrvatsku ligu – muški. Bio je glavni nositelj izgradnje stolnoteniske dvorane u Žabniku.Kao dipl. ing. građevinarstva pribavio je svu potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu.

Dobio je pomoć od mnogih poslovnih partnera. Uspio je uz samodoprinos (sela Žabnik) sagraditi dvoranu u koju je utrošeno 8733 dobrovoljnih sati članova kluba, od kojih je Vilim Šagi imao 1123 sata.

Nakon useljenja u novu dvoranu počelo se raditi sa najmlađim kategorijama i postizati lijepe rezultate. Stolnotenisku dvoranu krase pehari (preko 200) s raznih  ekipnih natjecanja diljem Republike Hrvatske, a koji su osvojeni pod vodstvom Vilima Šagija. 

1999. godine klub je sudjelovao na dječjoj olimpijadi u Njemačkoj, u Dusseldorfu, gdje je osvojeno čak pet odličja. Igralo se u II Hrvatskoj ligi, I Hrvatskoj ligi i tri godine u Superligi. Prema ukupnom bodovanju u svim kategorijama STK "MGK Drava" Žabnik je bila na prvom mjestu u Hrvatskoj 2002. Mlađe kadetkinje su bile pet puta zaredom prvakinje Hrvatske. Najmlađi kadeti 2018 g. postali su prvaci Hrvatske.

Dužnost predsjednika kluba STK "MGK-Drava" Žabnik obnašao je od 1992. do 2021. Prošle godine proglašen je od članova kluba počasnim predsjednikom, a od Općine Trnovec Bartolovečki dobio je Nagradu za životno djelo. Sprovod će biti u četvrtak sa početkom u 14.sati na groblju u Bartolovec.