Prema Transfermarktu Varaždin ima 7. najskuplju momčad lige, a najvrijedniji im je igrač... Foto: Krešimir Đurić

Prema Transfermarktu Varaždin ima 7. najskuplju momčad lige, a najvrijedniji im je igrač...

| 11.11.2022. u 15:51h | Objavljeno u Sport

Prema Transfermarktu, najpoznatijoj platformi za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, koja je u utorak odredila nove vrijednosti za nogometaše, najskuplju momčad ima GNK Dinamo (107,5 milijuna eura),nakon njih su Hajduk,Osijek, Rijeka,Lokomotiva, dok je Varaždin je na sedmom mjestu s ukupnom vrijednošću momčadi koja je procijenjena na 11,5 milijuna eura. Gorica, s kojom se Varaždin trebao sastati u nedjelju, je na 6. mjestu s vrijednošću momčadi od 14,5 milijuna eura, dok su iza Varaždina Istra 1961 (10,8 milijuna eura), Šibenik (8,70) i Slaven Belupo (8,23).

Najskuplji igrač Varaždina je Tonio Teklić, koji prema Transfermarktu vrijedi milijun eura. Drugi po vrijednosti je Michele Šego,sa 750 tisuća eura, a osim njih dvojici vrijednost je porasla i Ivanu Posavcu, koji vrijedi 650 tisuća eura, zatim Agonu Eleziju, kojeg Transfermarkt procjenjuje na 550 tisuća eura, koliku vrijednost ima i Fran Brodić.

Jozo Stanić na Transfermarktu ima cijenu od 500 tisuća eura, dok je Luka Jelenić procijenjen na 400 tisuća eura, Matija Kolarić 350 tisuća eura, a Niko Domjanić vrijedi 300 tisuća eura.

David Puclin, koji je na posudbi u varaždinskom prvoligašu, ima vrijednost od 700 tisuća eura, a Igor Postonjski, kojeg već dulje vrijeme nema zbog ozljede, i dalje drži cijenu od 650 tisuća eura, koliko vrijedi i Marin Pilj.

Inače, najskuplji igrač SuperSport HNL je igrač Dinama Josip Šutalo, procijenjen na 18 milijuna eura, ispred klupskih suigrača Luke Ivanušeca i Mislava Oršića, koji vrijede po 10 milijuna eura, te Dominika Livakovića s 8,5 milijuna eura, dok igrač Hajduka Marko Livaja ima vrijednost od 8 milijuna eura.