Preko Ljubljane, Koprivnice, Maribora i Slovenske Bistrice „Mala Liga prvaka CRO-SLO“ završila u Varaždinu Foto: ŠN Lumen

Preko Ljubljane, Koprivnice, Maribora i Slovenske Bistrice „Mala Liga prvaka CRO-SLO“ završila u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 22.5.2019. u 17:06h | Objavljeno u Sport

U nedjelju, 19. svibnja, na Sportskom centru „Sloboda“ u Varaždinu, održano je zadnje kolo „Male Lige prvaka CRO-SLO“. Sudjelovali su klubovi: ŠN „Lumen“ Varaždin, NK „Olimpija“ Ljubljana, NK „Slovenska Bistrica“, NK „Maribor“ i NK „Slaven Belupo“ sa 120 natjecatelja u dvije uzrasne kategorije (U-9 i U-8).

Natjecanje je otvorila stručna suradnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar, naglasivši da je jedan od glavnih ciljeva ZSUGV-a poticanje i promocija rada sportskih škola i rad s djecom i mladima, a da upravo Škola nogometa „Lumen“ Varaždin i njen predsjednik i glavni trener, Tomislav Jelenski, višegodišnjim trudom, radom i entuzijazmom to dokazuju, te poželjela svim klubovima sudionicima sportsku sreću i natjecanje u duhu sporta.

Nakon službenog otvorenja krenulo je upravo tako, sportski i korektno, a golovi i dobri potezi prštali su sa svih strana. Po odigranih posljednjih 20 utakmica završila je još jedna „Mala liga prvaka CRO-SLO“. Naslove pobjednika osvojili su ŠN „Lumen“ u kategoriji U-9 i NK „Maribor“ u kategoriji U-8. Nakon što su medalje i pehare za sve sudionike lige podijelili kapetan NK Varaždina Dario Jertec i prvi strijelac 2. HNL Leon Benko, u goste je „Lumenima“ kao priznanje za još jedan uspjeh stigao i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić.

- Pod motom „Sport sportašima“ ponosni smo na ovo sportsko druženje u Varaždinu - rekao je Jelenski.

KONAČNI POREDAK: U-9 (2010.)
1. ŠN „Lumen“ Varaždin
2. NK „Olimpija“ Ljubljana
3. NK „Slovenska Bistrica“
4. NK „Maribor“
5. NK „Slaven Belupo“

KONAČNI POREDAK: U-8 (2011.)
1. NK „Maribor“
2. NK „Olimpija“ Ljubljana
3. ŠN „Lumen“ Varaždin
4. NK „Slaven Belupo“
5. NK „Slovenska Bistrica“

Lumen3.jpg

Lumen2.jpg

Lumen1.jpg