POZOJ HANDBALL CUP Rukometni spektakl u Međimurju od 27. do 29. kolovoza

Varaždinske vijesti | 19.8.2021. u 19:09h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U čakovečkom Hotelu Castellum danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen međunarodni rukometni turnir pod nazivom „Pozoj handball cup“.

Organizator ovog jedinstvenog sportskog događaja koji će u Međimurje dovesti mlade rukometaše i rukometašice iz Hrvatske i inozemstva je Društvo športske rekreacije Sportska subota, a suorganizatori Muški rukometni klub Čakovec i Ženski rukometni klub Zrinski.

Manifestaciju osmišljenu po uzoru na ponajbolja rukometna natjecanja Europe, a namijenjenu dječacima i djevojčicama od 10 do 17 godina, predstavili su njezin idejni začetnik, ujedno i glavni organizator Davor Varga, župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

-Cilj turnira je pozicioniranje Međimurja na rukometnu kartu Europe. S obzirom da nam je ovo prva godina organiziranja turnira, cilj je bio dovesti sto ekipa, no s lakoćom smo nadmašili tu brojku. Prijavljena je 121 ekipa, od čega 74 muške i 47 ženskih. Većina ekipa je iz Hrvatske i susjedne Slovenije. Vjerujem da ćemo iduće godine, kad se pandemija smiri, doći i do broja 200 te uključiti i sudionike iz Austrije, Mađarske, Njemačke i drugih zemalja, istaknuo je Davor Varga te dodao da je u organizaciju ovog zahtjevnog događaja uključeno stotinjak osoba – od voditelja dvorana, zapisničara, COVID redara i osoba zaduženih za transport do ugostitelja.

Tijekom tri dana rukometnog spektakla, od 27. do 29. kolovoza, odigrat će se 350 utakmica u osam dvorana: dvorani Graditeljske škole Čakovec, Sportsko-gimnastičkom centru ATON u Nedelišću, dvorani II. osnovne škole Čakovec, kao i dvoranama u sklopu osnovnih škola u Murskom Središću, Prelogu, Maloj Subotici i Donjem Kraljevcu, a dio programa odvijat će se i u Areni Varaždin, u susjednoj Varaždinskoj županiji.

Sportski događaj iznimne turističke vrijednosti u Međimurje će dovesti oko 2.000 mladih rukometaša i rukometašica, a tome valja pribrojiti i njihove roditelje, osobe u pratnji i službeno osoblje.

S obzirom da su popunjeni svi veći smještajni kapaciteti na području županije, dio natjecatelja bit će smješten i u dva srednjoškolska učenička doma te učionicama Graditeljske škole Čakovec, Tehničke škole Čakovec i Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Uz Grad Čakovec, Turističku zajednicu Međimurske županije, Turističku zajednicu Grada Čakovca, Grad Varaždin, Grad Mursko Središće, Grad Prelog, Općinu Nedelišće te brojne sponzore – među kojima se ističu Mesna industrija Vajda i Triglav osiguranje, najznačajniju financijsku i infrastrukturnu podršku dala je Međimurska županija.

-Ovo je veliki događaj za Međimurje i sjever Hrvatske. Projekt koji se odvija uoči 2022. godine, u kojoj će Međimurska županija obnašati titulu Europske regije sporta, ima tendenciju prerasti u tradicionalnu sportsku manifestaciju koja će upotpuniti postojeću turističko-sportsku ponudu Međimurja i još snažnije Međimurje profilirati kao destinaciju sportskog turizma, naglasio je župan Matija Posavec.

Ponos nije krila ni gradonačelnica Ljerka Cividini, koja je u svom obraćanju istaknula da projekt uživa punu podršku jedinice lokalne samouprave kojoj je na čelu.

-Prvenstveno čestitke organizatoru jer svi koji su pokušali organizirati bilo kakav turnir ili događanje znaju koliko je to zahtjevno. Kao čelnici grada koji će biti središte ovakvog događanja ponosna sam i čast mi je biti domaćin. Podrška smo bili u samome startu i naravno da ćemo biti i dalje, kako u rukometu, tako i svim drugim sportskim aktivnostima jer smatram da je to jako bitno za mlade, sve one koji se bave sportom i žive sport, dodala je gradonačelnica Ljerka Cividini.

Turnir počinje u petak, 27. kolovoza u jutarnjim satima, u subotu slijede grupna faza natjecanja i play off utakmice, dok će završnica turnira biti u nedjelju, 29. kolovoza odigravanjem finalnih utakmica u dvorani Graditeljske škole Čakovec.

Detaljan raspored utakmica objavit će se sljedeći tjedan, a dotad će zaživjeti i mobilna aplikacija za praćenje rezultata. Roditelji i ostali zainteresirani posjetitelji moći će pratiti utakmice uživo, s tribina sportskih dvorana, uz predočenje važeće COVID potvrde.