Poznato je koliko dugo Tonia Teklića neće biti u momčadi Varaždina zbog crvenog kartona u Šibeniku

| 4.11.2022. u 11:21h | Objavljeno u Sport

U nedjelju u sklopu 16. kola SuperSport HNL momčad Varaždina će na svom stadionu ugostiti sastav Rijeke. Zbog crvenog kartona u prošlom kolu u Šibeniku, u momčadi Varaždina neće biti Tonia Teklića, koji će ipak do kraja godine biti na raspolaganju treneru Mariu Kovačeviću.

- Tonio Teklić je kažnjen s dvije utakmice neigranja zbog crvenog kartona na susretu sa Šibenikom. Tonio je sigurno obilježio ovu polusezonu, igra dobro, ali ga neće biti sada u nedjelju, kao ni u srijedu na Kup susretu s Osijekom, ali će se vratiti u konkurenciji za sastav za utakmicu 17. kola s Goricom u Velikoj Gorici. Sigurno je da će nam nedostajati, ali imamo igrače koji ga mogu mijenjati, pokazala je to utakmica protiv Šibenika nakon što je Teklić dobio crveni karton. Pojedinci čine razliku, ali siguran sam da ćemo pokazati da smo momčad i da ćemo uspješno nadomjestiti Teklića - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević, uoči nadmetanja s Rijekom.

Kako je naglasio svi ostali igrači treniraju i imat će slatkih briga oko sastava za ogled s momčadi koja se neočekivano nalazi na pretposljednjem mjestu tablice.

- Svi su igrači njih 27 na treningu, pa tako i Urata, Šego i Katanec, kojih malo duže nije bilo zbog ozljeda i tek ćemo odlučiti hoće li biti u konkurenciji za nadmetanje s Rijekom, ili za srijedu i kup susret s Osijekom. Oni ne mogu igrati 90 minuta, ali mogu odraditi određenu minutažu i u nedjelju, vidjet ćemo - naglasio je Kovačević.

Poslije utakmice sa Šibenikom igrači Varaždina dobili su tri dana odmora.

- Imali smo prije toga jako naporni tempo, 4 utakmice u 12 dana i igračima je trebao odmor. Pripreme za Rijeku počeli smo u srijedu. Ozračje je dobro, znamo što nas očekuje, imamo još tri utakmice ove godine i koristit ću više od 20 igrača, što sam i njima rekao u svlačionici. Rijeka sigurno nije očekivala ovakvu polusezonu, da će biti na poziciji na kojoj trenutačno jesu, ali ne zanimaju nas njihovi problemi. Siguran sam da će se Rijeka dići, ali neka to bude poslije naše utakmice. Učinit ćemo sve da pred našom publikom nastavimo igrom kao što smo igrali protiv Osijeka. Od prve minute ćemo tražiti pobjedu, igrati agresivno, onako kako mi znamo i vjerujem da će na kraju naša publika biti zadovoljna i da ćemo se veseliti bodovima - zaključio je Kovačević.