Kadeti GRK Varaždina 1930

Povijesni uspjeh kadeta GRK Varaždin 1930

| 27.4.2018. u 19:15h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Odigravši proteklog vikenda posljednje dvije utakmice u sklopu Prve hrvatske rukometne kadetske lige, u kojima su ostvarili visoke pobjede protiv Poreča 37:12 te Senja 24:13, kadeti GRK Varaždin 1930 postali su viceprvaci Hrvatske, podijelivši prvo mjesto s vršnjacima PPD Zagreba, uz slabiju gol razliku.

Time su stvarili povijesni rezultat za varaždinski rukomet i pokazali da se na ovu generaciju 2000/2001, u budućnosti, itekako može računati, te da za Varaždinski rukomet ima potencijala, da uz dobar daljnji rad s ovom generacijom, može se konkurirati i najboljima u seniorskom rukometu.

S obzirom da s ovom sezonom za ovu generaciju mladih varaždinskih rukometaša završava natjecanje u mlađim uzrasnim kategorijama, uvjerljivim igrama tijekom cijele sezone pokazali su da im je mjesto među najboljima u Hrvatskoj, te su na najljepši mogući način završili svoje rukometno odrastanje.

Ovakav uspjeh varaždinski rukomet ne pamti od generacije Lackovića, Malnera, Radujkovića, Brkinjača, Žnidarića i ostalih. Neki od njih su i treneri danas u GRK Varaždin 1930, a Siniša Radujković je i trener ove izuzetno nadarene generacije.

Ovim vrhunskim rezultatom se pokazalo da se u GRK Varaždin 1930 odlično radi s mlađim dobnim kategorijama, te da i s budućim mlađim generacijama koje dolaze, možemo očekivati ovakve rezultate.

Do ovakvog rezultata došla je ekipa koju većinom čine domaći dečki iz Varaždina – Martin Vresk, Fran Puček, Matej Tači, Dino Divjak, Petar Vojnović, David Car, Patrik Cerovečki, Antonio Budinski, Dominik Artić, Fran Žganec Brajša i Lovro Puček, s odličnim dečkima iz Međimurja - Filipom Baranašićem, Martinom Vargekom, Franom Murkom i Karlom Kranjecom, te odličnim pojačanjem iz Omiša Nikolom Kaštelanom.