Potpisan Ugovor o sufinanciranju Europskog dvoranskog prvenstva u streličarstvu Foto: Varaždinska županija

Potpisan Ugovor o sufinanciranju Europskog dvoranskog prvenstva u streličarstvu

Varaždinske vijesti | 22.2.2024. u 13:43h | Objavljeno u Sport

Predsjednik Sportske zajednice Varaždinske županije Krešimir Čop i predsjednik Streličarskog kluba Cekin Varaždin Damir Kolarek, u nazočnosti župana Anđelka Stričaka, zamjenice župana Silvije Zagorec, pročelnika za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslava Huđeka te predsjednika Hrvatskog streličarskog saveza Darka Uidla, potpisali su danas Ugovor o sufinanciranju Europskog dvoranskog prvenstva u streličarstvu vrijedan 20.000 eura, a koji se trenutno održava u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi.

Ugovor_strelicarstvo_22022025.jpg

Župan Anđelko Stričak podsjetio je kako su Varaždin, odnosno Varaždinska županija u svega prva dva mjeseca ove godine ugostili dva velika međunarodna sportska natjecanja, što samo govori da su i Grad Varaždin i Varaždinska županija prepoznati kao dobri domaćini.

- Po treći put, Varaždin je bio domaćin Davis Cupa, a sada smo zahvaljujući Europskom dvoranskom natjecanju u streličarstvu ugostili 240 natjecatelja iz 24 zemlje svijeta. Sport je ne samo najveći promotor Hrvatske, već u ovom slučaju i Varaždinske županije, koja može uz kvalitetnu sportsku ponudu pružiti i onu turističku. Kao županiji, želja nam je dati podršku programima i projektima sportskih udruga i klubova, s posebnim naglaskom na razvoj sporta za djecu i mlade, kao i ulaganjima u sportsku infrastrukturu, a sve kako bi sport bio dio življenja naših građana – rekao je župan Stričak zaželjevši svim natjecateljima da se svojim kućama vrate s dobrim rezultatima, te lijepim sjećanjima na Grad Varaždin i Varaždinsku županiju.

Predsjednik Sportske zajednice Varaždinske županije Krešimir Čop zahvalio se Varaždinskoj županiji što ih prati i potpomaže u njihovom radu.

Ugovor_strelicarstvo_22022026.jpg

- Prije 15-ak godina izdvajanja za Sportsku zajednicu Varaždinske županije iznosila su svega 15.000 eura, a danas smo došli na 280.000 eura, od čega je gotovo polovica sredstava namijenjena za rad s djecom i mladima. Tako županija potpomaže Nogometnu akademiju NK Varaždin, imamo Centar izvrsnosti iz rukometa, sportske škole za mlađe uzrasne kategorije, olimpijadu dječjih vrtića, ulažemo i u edukaciju trenera jer smo mišljenja da s najmlađima treba raditi kvalitetan stručan kadar, a potpomažemo i sport osoba s invaliditetom. Sa svojim projektima javljamo se na različite natječaje, a sve kako bi potaknuli bavljenje sportom kod svih generacija u našim sredinama – rekao je Krešimir Čop zahvalivši Varaždinskoj županiji na razumijevanju za sport i potrebe sportaša.

Predsjednik Streličarskog kluba Cekin Varaždin Damir Kolarek zahvalio na financijskoj potpori u organizaciji ovakvog događanja.

Ugovor_strelicarstvo_22022027.jpg

- Kroz 50 godina svog postojanja SK Cekin pokazao se i dokazao u organizaciji brojnih sportskih događanja, ali isto tako i po rezultatima koje su naši članovi osvajali na brojnim domaćim i inozemnim natjecanjima. Stoga nam je izuzetna čast što možemo biti domaćin jednom ovakvom natjecanju te zahvaljujem Varaždinskoj županiji na podršci koju nam je pružila – izjavio je Kolarek.

Predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza Darko Uidl pohvalio je samu organizaciju prvenstva.

- Možda niste ni svjesni koliko ste učinili za ovo natjecanje, ali pripomogli ste da varaždinska Arena ima sve što je potrebno za ovakvu vrstu natjecanja. Dvorana je prekrasna, najfunkcionalnija u Hrvatskoj, dojmovi su izvanredni i moramo se pohvaliti da je već pao jedan svjetski rekord. Sve te, na oko možda sitne stvari, zapravo pomažu sportašima da ostvare dobar rezultat na ovom natjecanju, a to je ono najvažnije – zaključio je Darko Uidl.

Ugovor_strelicarstvo_22022028.jpg

Ugovor_strelicarstvo_22022024.jpg