Postonjski u kadru za Osijek: Vrhunski je osjećaj vratiti se na teren, a u nedjelju se nadam bodovima Foto: Dražen Novosel

Postonjski u kadru za Osijek: Vrhunski je osjećaj vratiti se na teren, a u nedjelju se nadam bodovima

| 24.2.2023. u 11:05h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Današnjoj redovitoj konferenciji za novinare u varaždinskom prvoligašu, a uoči nedjeljnog gostovanja u Gradskom vrtu i nadmetanja s Osijekom, u sklopu 23. kola SuperSport HNL, odazvali su se trener momčadi Varaždina Mario Kovačević i igrač sredine terena i kapetan Igor Postonjski.

Nakon teške ozljede 14. kolovoza prošle godine upravo u nadmetanju s Osijekom u Gradskom vrtu, Postonjski je u srijedu odigrao prvo poluvrijeme prijateljskog susreta s Jarunom na Gradskom stadionu u Varaždinu, u kojem je domaća momčad bila bolja od drugoligaša 2:1, golovima Herrere i Urate.

Postonjski je u toj utakmici pokazao da je spreman za povratak na prvoligaške terene i bit će u konkurenciji za nedjeljno nadmetanje.

- Vrhunski je osjećaj ponovno se vratiti na teren. Konačno sam nakon tih šest mjeseci dočekao priliku da mogu odigrati jednu pravu utakmicu, jer jedno je trening, a sasvim drugo je utakmica i jedva sam čekao da počne. Moram priznati da noć uoči susreta s Jarunom nisam ni spavao kako treba, kao malo dijete imao sam pozitivnu nervozu prije utakmice. Sve je prošlo super, bez bolova, a u utakmici smo pobijedili što je dobro zbog svlačionice. Dobra provjera za Osijek kao i da drugi igrači, koji do sada nisu dobili veću minutažu, budu u ritmu utakmice -rekao je Postonjski.

Kako ističe nakon susreta nije bilo nikakvih problema s nogom koja je pretrpjela dvostruki prijelom.

- Jučer je poslije utakmice sve bilo u najboljem redu jedino cijelo vrijeme, još od operacije, osjetim promjene vremena, ali ništa strašno - dodao je Postonjski.

Varaždin u Gradski vrt odlazi nakon tri uzastopna poraza, a ni rezultati Osijeka nisu sukladni njihovim očekivanjima.

- Malo lošija situacija za nas, ali mislim da smo pokazali da možemo sa svima igrati i da će kriza proći, kako je i došla, a nadam se da će to biti već u Osijeku. Ako ćemo odigrati pravu, mušku utakmicu, kako znamo i kako smo pokazali protiv njih u dosadašnjim susretima, da u nedjelju neće biti straha za bodove - zaključio je Postonjski.

Što se tiče kadra osim Postonjskog u konkurenciji za sastav u Osijeku bit će i Jelenić, koji je pauzirao jednu utakmicu zbog tri žuta kartona, zatim Drožđek, koji je u srijedu odigrao 60 minuta prijateljskog susreta protiv Jaruna, kao i Leonard Vuk, koji se također vraća nakon loma noge.

- Nije idealna situacija za nas jer nakon tri poraza u nizu odlazimo u goste Osijeku, ali ono što stalno govorim ne želim uopće gledati iza sebe. Radimo, na treninzima pokušavamo ispraviti propuste, igrači žele, ali na žalost radimo previše grešaka i na kraju rezultat odlazi u korist suparnika. Vjerujem da ćemo biti bolji u prvoj sljedećoj utakmici, kojemu je puno igrača otišlo, ali svi koji su ostali su kvalitetni igrači i znamo da nas očekuje teška utakmica. Pripremamo se da budemo dobri, da ne griješimo i dat ćemo sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata. Vjerujem da ćemo nakon ove utakmice u Osijeku izaći iz krize - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević.

-