Postonjski: Nadam se da će se Osijek doći nadigravati i da će biti dobra utakmica uz našu pobjedu Foto: Dražen Novosel

Postonjski: Nadam se da će se Osijek doći nadigravati i da će biti dobra utakmica uz našu pobjedu

| 23.5.2024. u 11:56h | Objavljeno u Sport

Posljednje, 36.kolo SuperSport HNL, nogometašima Varaždina donosi u subotu gostovanje Osijeka, a susret će se na Gradskom stadionu igrati od 17 sati.

Gosti su u prošlom kolu potvrdili četvrto mjesto i plasman na europsku scenu sljedeće sezone, a ovog su tjedna ostali bez trenera Zorana Zekića, s kojim je sporazumno raskinut ugovor, pa će momčad u Varaždinu voditi Ivo Smoje.

Varaždin se trenutačno nalazi na šestom mjestu tablice, s bodom prednosti u odnosu na Istru 1961, a želja je zadržati šestu poziciju.

- Čestitke Osijeku na plasmanu, mislim da su zavrijedili po svemu da budu četvrti, iako ne bi bilo nezasluženo da je Lokomotiva završila na četvrtom mjestu. Mi želimo zadržati šestu poziciju. Odigrali smo zadnje vrijeme puno dobrih utakmica. Utakmica u Puli nije bila najljepša za gledanje ni najbolja s naše strane, ali imali smo sve u svojim rukama i nogama, međutim, napravili smo par grešaka i zato smo izgubili. Idemo pred domaćom publikom odraditi dobru utakmicu, napraviti dobar rezultat i ostati na šestom mjestu i dobro se odmoriti za sljedeću sezonu - rekao je sportski direktor i trener Varaždina Nikola Šafarić.

Nekoliko igrača neće konkurirati za subotnji susret.

- Ima dosta problema. Sigurno je da neće biti Jelenića i Mitrovskog, ali vraća nam se Vukčević, tako da ćemo imati malo veći izbor nego prošli put. Svi koji su spremni maksimalno su motivirani i sve će biti dobro - rekao je Šafarić.

I kapetan varaždinske momčadi čestitao je Osijeku na ostvarenom rezultatu.

- Naravno da je želja svih u svlačionici da se zadrži šesto mjesto i da se u pozitivnom ozračju odemo na odmor. Zadnjih mjesec i pol do dva smo vrhunski odradili i počeli smo prihvaćati sve zahtjeve trenera koji je stavljao pred nas i to se vidjelo na terenu jer smo pobijedili neke ekipe koje prije nismo uspjeli pobjeđivati. Sve je pozitivno, igrači idu maksimalno čak i u zadnjem tjednu i jedva čekamo subotnju utakmicu da završimo s pobjedom i postignemo željeni plasman - rekao je Postonjski.

- Nadam se da će se Osijek doći nadigravati, mi se uvijek nadigravamo sa svima i nadam se da će biti dobra utakmica, naravno uz našu pobjedu - dodao je Postonjski.

I trener Šafarić komentirao je odlazak Zorana Zekića s klupe Osijeka.

- Žao mi je zbog Zekića i stožera, od kada je došao pomladili su ekipu i možda s najmlađom ekipom u ligi osvojili su četvrto mjesto i po meni napravili jako dobar rezultat jer su Dinamo Rijeka i Hajduk već prije dosta odmakli. Zamijenit će ga moj kolega Ivo Smoje, koji je temperamentan i zrači pozitivnom energijom. Osijek će doći će odigrati dobru utakmicu i tražiti pobjedu. Idemo se nadigravati pa neka pobijedi bolji - zaključio je Šafarić.